15 / 06 / 2024

Romanya\'da cami inşa ediliyor

Romanya\'da cami inşa ediliyor

Köstence'ye bağlı Cumpana Belediye Başkanı, Müslüman toplumun ibadet ihtiyacını karşılayacak bir caminin inşası için kolları sıvadı

TOKİ'den Kanal İstanbul'a komşu 1,1 milyar TL'lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergâhına 430 metre mesafede bulunan arazilere 1,1 milyar lira bedelle 925 konut, 8 dükkân ve 1 cami inşa edecek. Kanal İstanbul güzergâhındaki konut projeleri için peş peşe ihaleler gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...

Mehmet Aydın'ın Uruguay’da villa inşa ettireceği ortaya çıktı!

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Uruguay’da Fernandino isimli bir iş insanıyla konut projesi için anlaştığı ortaya çıktı. Proje ile  Maldonado şehrinde yer alan Laguna Del Sauce’de 12 villa inşa edilecekti. 

Kapadokya'da sit alanında konut inşa ediliyor iddiası!

Kapadokya, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Kapadokya'da toplu konutlaşma gittikçe hızlanıyor. Sit alanlarına da konut inşa edildiği ileri sürülüyor.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek.

Akkuş Gayrimenkul Beylikdüzü’nde cami ve kreş inşa edecek!

Alya markası ile gayrimenkul ve inşaat sektöründe hayata geçirdiği nitelikli projeler aracılığıyla Beylikdüzü’nün gelişiminde öncü olan Akkuş Gayrimenkul, bölgeye 3 bin 296 metrekare büyüklükte kreş ve 3 bin 17 metrekare büyüklükte cami inşa  edecek.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Ay'da ev inşa etmenin maliyeti ne kadar?

İngiltere’de bir finans kuruluşu, ilk Ay gayrimenkul rehberini yayınladı. Gayrimenkul rehberinde Ay'da ev inşa etmenin maliyeti hesaplandı. 

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Kütahya Seramik Antalya'da otel inşa ediyor!

Seramik sektöründe 30 yıllık köklü tecrübesiyle Türkiye’nin en büyük milli sermaye gücünün temsilcilerinden NG Kütahya Seramik, Antalya'da otel inşa ediyor. 

Vaniköy’deki caminin ikizi Bursa'da inşa edilmiş!

1665 yılında Vaniköy Camisi’ni inşa ettiren Vani Mehmed Efendi, 1674 yılında da Bursa Kestel’de benzer bir cami inşa ettirmiş. İki caminin de mimarı yapıları ve yapı malzemeleri birbirinin aynısı. Peki Kestel’deki cami, Vaniköy Camisi’nin kaderini yaşayacak mı?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Katar Emiri Yalova'da saray inşa ettiriyor!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesinin Kanal İstanbul güzergahında arazi satın almasından sonra Kraliyet Ailesi'nin Yalova'da saray yaptırdığı öğrenildi. Türk inşaat firması, 10 bin metrekarelik alana inşa edilen sarayın yüzde 75'inin tamamlandığı açıkladı. 

Romanya\'da cami inşa ediliyor Haberi

Romanya\'da cami inşa ediliyor

İsviçre'nin yeni minare inşasını referandumla yasaklamasının yankıları sürerken, Romanya'da, Müslümanlara yönelik ayrımcılığın arttığı Avrupa'ya örnek olacak bir durum yaşanıyor. 
 
Köstence'ye bağlı Cumpana Belediye Başkanı, Müslüman toplumun ibadet ihtiyacını karşılayacak bir caminin inşası için kolları sıvadı. Eylül ayında başlanan inşaat 2 yılda tamamlanacak. 500 bin Euro'luk projenin tüm giderleri, belediye kasası ve AB fonlarından karşılanacak.

Tüm seçmenlerine eşit yaklaşımı ile takdir kazanan Belediye Başkanı Mariana Gaju, "Kasaba için yaptırdığım iki kilise ne kadar ihtişamlı ise camiyi de aynı güzellikte yaptıracağım. Bu bir başkan olarak halkıma karşı görevim. Çünkü camide çocuklarımız dinlerini, köklerini öğrenecekler." sözleriyle projeye sahip çıkıyor. Kendini 'Müslüman kardeşlerinin arasında doğmuş büyümüş biri olarak' tanımlayan Gaju, Avrupa ülkelerinin Müslüman toplumuna karşı tutumunu da eleştiriyor. 500 yıldır Müslüman ve Hıristiyan toplumunun...