02 / 05 / 2024

Rönesans Holding yatırımları

Rönesans Holding yatırımları

Rönesans Holding uluslararası arenada iş yaptığı ülke sayısını artırmanın yanı sıra, Avrupa'da organik ve inorganik büyümeye odaklanmış durumda.

Rönesans Holding en’lerin ve ilk’lerin şirketi!

Rönesans Holding, dünya genelince ilk ve enleri gerçekleştirmesi ile tanınıyor. Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölesi’nde 2018 sonunda açıklanan 1,3 milyar dolarlık polipropilen tesisi inşaatı, Rönesans’n Türkiye’de gerçekleştirdiği bir diğer liste başı proje olacak…

Rönesans Holding Ceyhan’da petrokimya tesisi kuracak!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde,  1,2 milyar dolar yatırımla polipropilen üretim tesisi kuruyor. 

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Rönesans Holding dünyanın en büyükleri arasında!

Rönesans Holding, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” listesinde 38. sırada yer aldı.

Türk müteahhitler için Afrika'da önemli yatırım fırsatları var!

Rönesans MEA CEO’su Cem Özoğuz, Türk müteahhitleri açısından Afrika kıtasında çok büyük fırsatlar olduğunu belirterek "Geleceğin Afrika’da olduğunu düşünüyoruz. " dedi.

İpek Ilıcak: Maltepe'de 200 civarında konut yapmayı düşünüyoruz!

Dilek Güngör Sabah Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde İpek Ilıcak ile yaptığı röportaja yer verdi. İpek Ilıcak, Bu yıl İstanbul'da ilk projemizi yaptık. Yarısını şimdiden sattık. Maltepe'de de 200 civarında konut yapmayı düşünüyoruz...

Rönesans Holding Ballast Nedam NV'nin yüzde 19'unu satın aldı!

Rönesans Hollandalı şirketi satın aldı Rönesans İnşaat, Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam NV'nin yüzde 19.9'unu 6 milyon Avro'ya satın aldı.

Rönesans Holding, Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Tesisi inşa edecek!

Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Endüstri Tesisleri, kuzey kutbunda yapılacak LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) Tesisi’nin CWP3B kısmının yapımını üstlenecek.

Rönesans Holding, projelerini 20 ülkede gerçekleştirdi!

42 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Sheraton FourPoints'in proje tasarım, inşaat işleri, imalat çizimleri, elektrik, mekanik, altyapı sistemleri, çevre yolları ve peyzaj alanlarının yapımı Rönesans MEA tarafından tamamlandı.

Rönesans Holding , Avrupa'da yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor!

İstanbul'da TED Rönesans Koleji'nin açılış töreni sonrasında gazeteciler ile bir sohbet toplantısı yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı

Rönesans Holding, 1.5 milyar dolarlık doğalgaz tesisi inşa edecek!

Rönesans Holding’e bağlı Rönesans Endüstri Tesisleri’nin Kawasaki Heavy Industries LTD ile konsorsiyum olarak müteahhitlik işlerini üstleneceği, doğalgazdan benzin üretecek dev projenin toplam büyüklüğü yaklaşık 1,5 milyar dolar olacak...

Rönesans Holding Türkiye’deki yatırımlarından 4 milyar Euro kar etmeyi amaçlıyor!

Düzenlenen iftar programında basın mensuplarına açıklama yapan Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek, Rönesans Holding’in Türkiye’deki yatırımlarından 4 milyar Euro kar etmeyi amaçladığını belirtti.

Rönesans Holding Avrupa’da krize giren şirket avına çıktı!

Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akdavar yaptığı açıklamada, krizdeki Avrupa ekonomilerinde zor duruma düşen şirketleri takip altına aldıklarını belirterek, bu fırsatları değerlendirmek üzere çalıştıklarını söyledi.

Rönesans Holding gözünü Avrupa'ya dikti!

Avni Akvardar Rönesans'ın büyüme sürecine katkıda bulunacak dış satın almalara yoğunlaştıklarını belirterek. "Hedefimiz, organik büyümenin yanı sıra yapacağımız dış satın almalarla gelecek 5 yılda dünyada ilk 20 içine girmek" dedi

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kainat Holding A.Ş. tarafından kuruldu.

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Fuzul Holding 2022'de konut yatırımlarını hızlandıracak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022 senesinde konut sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandıracaklarını belirtti.

Dosso Dossi Hotels Grubu'nun yatırımlarında önceliği İstanbul!

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan yaptığı açıklamada, "Otel yatırımlarına devam kararı aldık. Şimdilik önceliğimiz İstanbul" dedi.

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

Rönesans Holding’in Trend Topic: Sürdürülebilirlik Webinarı'nın kazananları belli oldu!

Mühendislik, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarındaki yatırımlarıyla 28 ülkede 75 bin kişiye istihdam sunan Rönesans Holding tarafından, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının 7’ncisi gerçekleştirildi.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

Rönesans Holding'ten sağlık yatırımına 40 milyon Euro'luk kredi!

Rönesans Holding grup şirketi Rönesans Sağlık Yatırım’a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD), sağlık sektörünün güçlendirilmesi amacıyla, toplam 40 Milyon Euro uzun vadeli kredi sağlanacak.

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

Rönesans Holding'ten 4,3 milyar dolarlık sağlık kompleksi yatırımı!

Rönesans Holding, Kamu Özel İş Birliği modeli kapsamında 2020 yılına kadar 4,3 milyar dolarlık yatırımla 3,2 milyon metrekare büyüklüğünde sağlık kompleksleri inşa etmiş olacak.

Rönesans Holding yatırımları Haberi

Rönesans Holding yatırımları

Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri" listesinde 10 sıra birden yükselerek 23'üncü oldu. Avrupa'nın ise 9'uncu büyük müteahhitlik şirketi. Rönesans, uluslararası arenada iş yaptığı ülke sayısını artırmanın yanı sıra, Avrupa'da organik ve inorganik büyümeye odaklanmış durumda.

Fortune Turkey'de yer alan habere göre, Rönesans, yurt dışında yürüttüğü başarılı projelerle ülkeye döviz getirilmesine ve cari açığın finansmanına katkı sağlıyor. Uluslararası arenada faaliyet gösteren Rönesans, gelirlerinin yüzde 70’ini yurtdışındaki projelerden sağlarken, bünyesindeki çalışanların hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki proje ve şirketlerinde görevlendiriyor.

Rönesans Holding, yurt dışı büyüme stratejisiyle 2013’te İsviçre’de Alpine Bau Gmbh şirketini, 2014 yılında, 1892 yılında kurulan Almanya’nın köklü altyapı şirketi Heitkamp’ı, 2015 yılında ise Hollanda’nın 5. büyük...