07 / 05 / 2024

Rtük konut satış ihalesi ne zaman

Rtük konut satış ihalesi ne zaman

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beykoz Kanlıca Mahallesi'nde bulunan iki konutu toplam 5 milyon 600 bin TL'den satışa çıkardı. RTÜK, Beykoz'daki konutlarını ne zaman satacak? Kanlıca'daki RTÜK konutları nerede? İşte ihalenin detayları...

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

10 günde yabancıya 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi!

Türk vatandaşı olmak için Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı vatandaşlar eksper raporundan çıkan değerlemenin vatandaşlık için gereken 250 bin dolarlık sınırın altında kalması nedeniyle alım yapmıyor. Bu sebeple 10 gün içerisinde 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi. 

Hüseyin Dinçel: Yabancıya konut satışında rekor geliyor!

Akyapı Kurucu Ortaklarından Hüseyin Dinçel TÜİK konut satış rakamlarını değerlendirdi. İşte Dinçel'in o değerlendirmesi...

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Türkiye'de 2020 Ekim ayında 119 bin 574 konut satıldı!

Türkiye'de 2020 Ekim ayında 119 bin 574 konut satıldı. Yaşanan tüm negatif gelişmelere rağmen TÜİK konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları ocak-ekim dönemini kapsayan 9 aylık süreçte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27,0 arttı.

Erkin Sopokov'a '681 bin dolarlık konut satın alma' suçlaması!

Ülkesinde gözaltına alınan Kırgızistan'ın İstanbul'daki eski Başkonsolosu Erkin Sopokov, diplomatik plakalı aracını üçüncü şahıslara kullandırmak, 681 bin dolarlık konut satın almak, Başkonsolosluğun bütçesinden 31 bin doları şahsi ve ailevi nedenleri için kullanmaktan sorumlu tutuluyor...

Haziran'daki konut satışları bu yılın en iyisi olabilir!

Geçen yılın haziran ayında 61 bin 335 konut satılmıştı ve bu 9 günlük bayram tatilinin de etkisiyle 2019’un en düşük konut satışı olarak kaydedilmişti. Bu Haziran'da ise konut satışlarının yılın en iyi verisi olması bekleniyor...

27 günde 7 aylık konut satıldı!

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarını uçurdu. 27 günde 14 kat artışla 94 bine yakın ipotekli konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam aynı zamanda geçen yılın ilk 7 ayında satılan rakama yakın.

Yabancıya konut satışında 50 milyarlık hedef!

2020 Ocak ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yabancıya konut satışında 50 milyarlık konut satışı yakalanabileceğini öngörüyoruz'' diye konuştu.

Rtük konut satış ihalesi ne zaman Haberi

Rtük konut satış ihalesi ne zaman

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul'un Beykoz İlçesi'nde Kanlıca - Çubuklu Yolu Mevkii'nde bulunan Kanlıca Mahallesi'ndeki Halide Edip Adıvar Caddesi, Fikirtepe sokağında bulunan iki konutu toplam 5 milyon 600 bin TL'den satışa çıkardı. 


RTÜK'ün satışa çıkardığı konutlar, bahçeli dört katlı kargir apartman olarak belirtilen Kartal Yuvası Apartmanı'nda bulunuyor. RTÜK konutlarından brüt 178 metrekare 3+1 konut 2 milyon 800 bin TL'den ve brüt 178 metrekare 4+1 konut 2 milyon 800 bin TL'den satılacak. Her bir konut için belirlenen geçici teminat bedeli 84 bin TL olarak açıklandı. 


RTÜK'ün Beykoz Kanlıca'daki konutlarının satışı ihalesi, 10 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 14:00'de Üniversiteler Mahallesi 1597. Cadde No: 13 Bilkent-Çankaya/ Ankara adresinde bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu merkez hizmet binasında yapılacak.


RTÜK, bu iki daireyi...