06 / 05 / 2024

ruhban okulu yüksekokul

ruhban okulu yüksekokul

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala başkanlığında oluşturulan bir ekip, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması için formül arayışı içerisinde...

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede toplam 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu.

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan'daki bir okulu yıktı!

İşgalci Ermenistan ordusu yeni savaş suçu işleyerek Azerbaycan'ın Ağdam kentinde bulunan bir okulu vurdu. Okul kullanılmaz hale geldi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki ticari alanlar kiraya verilecek!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan bazı fakülte ve yüksekokul içerisinde bulunan, fast-food, kantin, oyun alanı ve kiralık dükkan gibi taşınmazlar 27 Ekim 2020 günü kiraya verilecek.

Trabzon Sürmene’deki Ruhban Okulu onarılacak!

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran bir vatandaş, Trabzon Sürmene'de yer alan Ruhban Okulu’nun onarılıp tekrar kullanıma açılmasını talep etti. Sürmene'deki Ruhban Okulu’nun turizme kazandırılması kararı çıktı...

İstanbul'da 283 okul yıkılıp yeniden inşa edildi!

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstanbul’da 1999'dan önce inşa edilen ve Deprem Güvenlik Analizleri'ne göre riskli bulunan 283 okulu yıkıp yeniden inşa ettik. Bu okulların 800'ünü güçlendirdik. 47 okulumuzun yapımı devam ediyor" dedi...

Nusaybin'de yüksekokul için arazi tahsisi!

Mardin Nusaybin Belediyesi, ilçeye Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesinde bulunan yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etti.

8 üniversitede yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu!

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kerkük ve Cerablus'ta iki ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verildi.

İsrail Batı Şeria'da inşaatı devam eden okulu yıktı!

İşgalci İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın El Halil kentindeki inşaatı devam eden bir okulu "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail, Batı Şeria'daki bir okulu yıktı!

İsrail, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki bir okulu yıktı. Yıkılan karavan okulun ruhsatız olduğu iddia edildi.

500 milyar dolarlık rezerv OSB ile dünyaya açılacak!

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun gayrimenkulleri için dava tartışması!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devredilen 9 bina ve arsayı geri almak için açtığı dava sürerken eski başkan Mustafa Sarıgül'den yanıt geldi. Sarıgül, “3 bin öğrencinin okuduğu okul şahısların değil Şişli halkınındır” açıklamasında bulundu.

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul kuruldu!

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

ruhban okulu yüksekokul Haberi

ruhban okulu yüksekokul

 Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ruhban Okulu'nun yüksekokul düzeyinde açılışına imkan verecek formül üzerinde çalışıyor, ancak Patrikhane okulun YÖK’e ya da herhangi bir Türk üniversitesine bağlı olması düşüncesine sıcak bakmıyor.  Patrikhane daha önce de Türkiye’de bir üniversiteye bağlı olarak Ruhban Okulu açmayı reddetmişti. YÖK'ün yeni Kanun Taslağı'nda, bir şirket üzerinden yabancı üniversite kurulabiliyor. Yabancı üniversiteler, kendi ülkesinin mevzuatına bağlı olacak. Böylece Patrikhane’nin Yunanistan ya da başka bir ülkenin üniversitesi üzerinden Türkiye’de yüksekokul açmasına olanak...