17 / 05 / 2024

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

Esnaf ve vatandaşın taleplerini en hızlı şekilde çözmeye büyük önem veren Körfez Belediyesi, ruhsat talepleri için de farklı ve önemli bir adımlar atmaya devam ediyor.

TOKİ İzmir Aliağa projesinde hata ve denetimsizlik! İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı! 

TOKİ İzmir Aliağa projesinde şikayetler üzerine inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tehlikeli boyutta hatalar ve denetim eksikliği olduğunu belirledi. İşte İMO'nun konu ile ilgili açıklaması...

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım belli oldu. UMMAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı bu süreçteki en önemli adımların doğru planlama, izleme, kayıt ve denetim olduğuna vurgu yaparak kritik 12 maddeyi sıraladı...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Sbhl Engıneerıng Proje Yönetim Ve Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Sbhl Engıneerıng Proje Yönetim Ve Denetim Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 240 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Yılmaz, Osman Çalışkan ve Yunus Şentürk ortaklığında kuruldu.

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?

Prefabrik evler son zamanlarda bir hayli gündemde yer almaktadır. Durum böyle olunca ruhsat ve izin konusu da prefabrik evler için araştırılmaya başlandı.

2020'de deprem ve sellerde 37 bin 549 bina hasar gördü!

Her yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerinde şehirleşme ile yapı tasarım, üretim ve denetim süreçlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle yüz binlerce insanın yaşadığı on binlerce bina hasar görüyor. 2020'de yaşanan deprem ve sel gibi afetlerde toplam 37 bin 549 bina hasar gördü.

Ümraniye'de bina denetimleri yoğunlaştı!

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra riskli bina denetimlerini artırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol etti ve denetim yaptı.

Ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı!

Ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasının sağlanması, piyasa gözetimi ve denetim ve yükümlülüklere ilişkin esasların belirlenmesini amaçlayan ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı.

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni yapılarda bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yapılan değişiklikler arasında, inşa edilecek binalara ilişkin ruhsat ve izinler, inşaat harcları ve imar harçlarıda yer aldı...

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Haberi

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

Körfez Belediyesi ekipleri, ruhsat belgelerini esnafın ayağına kadar götürüp teslim ediyor.

Esnaf ve vatandaşın taleplerini en hızlı şekilde çözmeye büyük önem veren Körfez Belediyesi, ruhsat talepleri için de farklı ve önemli bir adımlar atmaya devam ediyor. Başvuru sonrasında çıkan işyeri ruhsatlarını, vatandaşların ayağına kadar götüren belediye ekipleri, esnafın hem vakit hem de kazanç kaybının önüne geçiyor. Yerinde ruhsat çalışmasında işyeri sahiplerinin belediyeye davet edilmesi yerine, müdürlük yetkilileri işyerlerini ziyaret ederek ruhsat başvurularını ve evrakları işyerinde teslim alıyor. İşlemi tamamlanan işyerlerinin ruhsat harçları işyerlerinde tahsil ediliyor ve hazırlanan ruhsatlar işyerlerine götürülerek yerinde esnafa teslim ediliyor.

Elden ruhsatlarını alan işyeri sahipleri, Körfez Belediyesi’nin ‘Yerinde Ruhsat Dağıtım’ uygulamasından memnuniyetini dile getirerek, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yetkilileri aracılığı ile Başkan Baran’a teşekkür...