04 / 05 / 2024

ruhsat ve imar alımı

ruhsat ve imar alımı

2. değişikliğe geçici madde konularak imar durum belgesi alanlar için 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı almak kaydı ile 1 .yönetmelikte yer alan 0.25 artış hakkı tanındı. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Beykoz’un mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü!

İstanbul'un gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz’da mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü...

COVID-19'un mülkiyet ve imar sorunlarına etkisi azaltılacak!

Koronavirüsün mülkiyet ve imar sorunlarına etkisini azaltmak için Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu...

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

ŞUTSO'da gündem inşaat sektörü ve imar planı!

ŞUTSO 8. Meslek Komitesi organizasyonuyla, İmar Planları, Proje incelemeleri ve Ruhsat Uygulamaları kapsamında eğitim toplantıları gerçekleşecek.

Yeni yapılarda bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yapılan değişiklikler arasında, inşa edilecek binalara ilişkin ruhsat ve izinler, inşaat harcları ve imar harçlarıda yer aldı...

ruhsat ve imar alımı Haberi

ruhsat ve imar alımı

2.değişikliğe geçici madde konularak imar durum belgesi alanlar için 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı almak kaydı ile 1 .yönetmelikte yer alan 0.25 artış hakkı tanındı Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. 


Resmi Gazete'de yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "Geçtiğimiz yıl yapılan tip imar yönetmeliği değişiklikleri birden fazla olmuş ve ilk yönetmelikte kat alanlarında 0.25 artmışken, 2. yönetmelikte 0.20 olarak revize edilerek azaltılmıştı" dedi.


Kiraz, 2. değişikliğe geçici madde konularak imar durum belgesi alanlar için 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı almak kaydı ile 1 .yönetmelikte yer alan 0.25 artış hakkı tanındığını söyledi. 


Birçok hak sahibinin bu süreçte başvuru yapamadığını ya da yaptığı başvuruyu 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı alınabilir hale getiremediğini dile getiren Kiraz, 22.05.2014 tarihli yönetmelikte...