29 / 04 / 2024

Ruhsat yenileme işlemleri

Ruhsat yenileme işlemleri

Kanunda belirtilen süre zarfı içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılmayan veya bitirilmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme işlemi nedir? Nasıl yapılır?

Ruhsat yenileme ücreti 2021!

İmar Kanunu kapsamında yapı inşaatına 2 yıl içerisinde başlanması ve 5 yılda ise inşaatının tamamlanması gerekiyor. Aksi durumda ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2020!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2020 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2019!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2019 ne kadar?

4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için öncelikle bağlı olunan belediyeden yapı ruhsatının alınması gerekiyor. İşte 4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018..

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2018!

İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? 2018 yılında tahsil edilecek yenileme - yeniden ruhsat alınmasına ilişkin ücretler ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harçları 2018!

Yapı inşaat ruhsatı alındıktan sonra belli süreler içinde inşaat tamamlanmazsa ruhsat geçersiz sayılıyor ve yenilenmedi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harçları 2018 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2017!

İnşaat ruhsatı altıktan sonra 2 sene içinde başlanması ve 5 sene içinde inşaatın bitirilmesi gerekiyor. Aksi durumda inşaatı ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2017 ne kadar?

Ruhsat yenileme işlemi nedir?

Kanunda belirtilen süre zarfı içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılmayan veya bitirilmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme işlemi nedir? Nasıl yapılır?

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Yenileme başvuru işlemleri!

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Yenileme başvuru işlemleri devam ediyor ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Proje toplamda 377 adet konut satışa çıkarılıyor.

Yıkım ruhsatı işlemleri!

Bir arsa üzerinde yer alan yapının yıkımı için öncelikle belediyeden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı nasıl alınır? İşte yıkım ruhsatı alma işlemleri..

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Ruhsat yenileme işlemleri Haberi

Ruhsat yenileme işlemleri

Yapı inşaatlarına başlanılabilmesi için alınan ruhsat belli yıllar için geçerli oluyor. İmar Kanunu gereğince; inşaata başlama süresi ruhsat alındıktan sonra 2 yıl, inşaatın bitirilme süresi ise 5 yıl oluyor.


Bu süre zarfı içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılmayan veya bitirilmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. 


Peki, ruhsat yenileme işlemi nedir? Ruhsat yenileme işlemi nasıl yapılır?


3194 sayılı İmar Kanunu’nun 29 uncu maddesi ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 12 nci maddeleri uyarınca;

Beş yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan yapılar için 5 yıllık ruhsat süresi dolmadan ruhsat süresinin uzatılması işlemine ruhsat yenileme işlemi denir. Ruhsat yenilemesi yapılırken, ilk yapı ruhsatının düzenlendiği tarihteki mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır.


İnşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2016:

- Yenileme (Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için) m2 0.41 TL

- Yeniden (Yapı İnşaat Alanının...