17 / 05 / 2024

Ruhsatsız inşaata ne yapılır

Ruhsatsız inşaata ne yapılır

Bir arsa üzerine yapı yapılabilmesi için öncelikle, yapının mimari projesi ile birlikte; bağlı olunan belediyeye gidilerek ruhsat alınması gerekiyor. Peki ruhsatsız inşaatın cezası nedir? İşte yanıtı...

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi, kimdir? Murat Ülker'in serveti ne kadar?

Forbes dergisine göre; Türkiye’nin en zenginleri arasında yer alan Murat Ülker kimdir? Ülker'in ve Yıldız Holding'in yönetim kurulunda yer alan Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi? Murat Ülker'in serveti ne kadar? İşte ayrıntılar...

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

İlkadım'daki ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi!

Samsun'un İlkadım İlçesi Mecidiye Çarşısı girişinde yıkımına başlanan Konak sinemasının yer aldığı alanda inşaatı süren, ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi.

Afyonkarahisar'da ruhsatsız hamam inşaatı yıkıldı!

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan hamam inşaatının yıkımı ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkıldı.

Kanal İstanbul için kaptanlar ne diyor?

Türkiye'nin son zamanlar sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesine dair herkes söz söylüyor, kimi savunurken kimi projenin İstanbul'u bitireceğini açık ve net bilimsel dayanaklarla ifade ediyor. Peki Kanal İstanbul için kaptanlar ne diyor?

Gebze'de ruhsatsız 573 bina yıkılacak!

Gebze Belediyesi tarafından ilçede yer alan ruhsatsız 573 binanın yıkılması için ihale düzenleniyor. 

Caprice Gold mağdurları Jet Fadıl’ın geldiğini duyunca inşaata akın etti!

İnşaatı senelerdir tamamlanamayan Bayramşapa'daki Caprice Gold projesinin mağdurları, Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz'ün gece yarısı inşaat alanına geldiğini duyunca inşaata akın etti.

Ruhsatsız inşaata ne yapılır Haberi

Ruhsatsız inşaata ne yapılır

Ruhsatsız inşaat cezası!

Bir arsa üzerine yapı yapılabilmesi için öncelikle, yapının mimari projesi ile birlikte; bağlı olunan belediyeye gidilerek ruhsat alınması gerekiyor.


Ruhsat alınmadan başlanan inşaatlara bazı yaptırımlar uygulanıyor. Peki ruhsatsız inşaatın cezası nedir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


3194 sayılı İmar Kanunu hükümleri gereğince, ruhsatsız inşaat yapılmasının tespiti halinde yapı mühürlenerek inşaat derhal durduruluyor. Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak başlanan yapılar ile ilgili kanun esasları şu şekilde sıralanıyor:


Madde 32 – 

Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur. 

Durdurma,...