02 / 05 / 2024

Ruhsatsız konut projelerinde satış

Ruhsatsız konut projelerinde satış

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi. Bazı firmalar ruhsattan önce sözleşme ile bazı firmalarda ‘ön satış’ diye kaparo alıyor.

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

Çaykur'a ait bazı yapıların ruhsatsız olması TBMM'de!

Çaykur'a ait bazı yapıların ruhsatsız olması gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den 17 ilde kurasız konut fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 17 şehirde kurasız konut fırsatı sunuyor. Projeler için ödenecek en düşük peşinat bedeli 5 bin lira, en düşük aylık taksit bedeli ise 344,45 lira olarak belirlendi.

TOKİ kurasız konut satışı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 10 ilde 473 konutu kurasız olarak satışa çıkardı. Peki kurasız satış kapsamında hangi ilde kaç konut var? Projelerdeki minimum ve maksimum fiyat kaç TL? İşte  TOKİ kurasız konut satışı 10 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ'den 10 ilde kurasız konut fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 10 ilde kurasız konut fırsatı sunuyor. Projeler için ödenecek peşinat bedeli 5 bin liradan, aylık taksit tutarı ise 344,45 liradan başlıyor.

Gebze'de ruhsatsız 573 bina yıkılacak!

Gebze Belediyesi tarafından ilçede yer alan ruhsatsız 573 binanın yıkılması için ihale düzenleniyor. 

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut projelerinde ortak haklar nelerdir?

Gayrimenkul sektörünün gelişmesiyle güvenlikli, otoparklı sosyal alanı olan, havuzlu site tarzı yaşam yaygınlaştı. Ancak yüzlerce ailenin yer aldığı bu sitelerde zaman zaman anlaşmazlıklar çıkabiliyor. İşte konut projelerinde yaşayanların bilmesi gerekenler…

Konut projelerinde fiyatlar yüzde 20 arttı!

Faizlerin düşmesi müteahhitleri de hareketlendirdi. Konut projelerinde ve “yap-sat” tarzı birçok butik projede fiyatlar yüzde 10-20 oranında artış gösterdi.

Ataşehir Esatpaşa kurasız konut satışı 2019!

Ataşehir Esatpaşa kurasız konut satışı 2019 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede toplam 9 adet konut bulunuyor.

QNB Finansbank peşinatsız konut kredisi kampanyası!

QNB Finansbank peşinatı olmayan tüketiciler için uygun faiz oranları ile konut değerinin tamamına kadar konut kredisi kullandırıyor. QNB Finansbank Peşinatsız Konut Kredisi faizleri ne kadar?

Akbank peşinatsız konut kredisi faizleri ne kadar?

Akbank peşinat ödemek gerekmeden konutun tamamına konut kredisi kullandırıyor. Akbank peşinatsız konut kredisi faizleri ne kadar?

Ruhsatsız konut projelerinde satış Haberi

Ruhsatsız konut projelerinde satış

28 MAYIS’ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu, konutzede oluşmasını engellemek için ruhsat almayan projelerde satışı yasakladı. Ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Yasa, ‘ruhsatını alan projeler için sözleşme noterden olacak’ derken, firmalar satış ofisinde satış sözleşmesi ile çalışmaya devam ediyor. Bu tip satışlar da noter masrafını ödemek istemeyen ya da banka kredisi kullanamayan müşterilerden talep görüyor.


ARKA KAPI ARANIYOR 


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılacak düzenlemelerde sektörün gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Çelik, “Yeni yasayla inşaatta temel üstü seviyesine gelene kadar satış yapamıyorsun. 30 katlı bir yapıda bu süre 1 yıl. Bu kadar süre satış yapmadan beklemek şirketleri zorlayınca arka kapı aranıyor” dedi. Çelik, yeni düzenlemelerin inşaat sektörünü sat-yap sisteminden yap-sat...