21 / 05 / 2024

Rumeli Hisarında kentsel dönüşüm

Rumeli Hisarında kentsel dönüşüm

İstanbul Rumelihisarı Bakanlar Kurulu kararı ile Riskli Alan ilan edildi. Bu karara göre Rumelihisarı'nda kentsel dönüşüm başlayabilir. Bakanlar Kurulu'nun raporunda kararın gerekçesi açıklanmıyor ve ekte yalnızca bir krokiye yer veriliyor...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu Rumelihisarı'ndaki köşke yerleşecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ailesiyle beraber Rumeli Hisarı'nda bulunan şehitlik arazisi üzerinde inşa edilen köşke yerleşeceği iddia edildi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Türk-İş Blokları'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.  Çalışmalarda eski blokların yıkımı yapılıyor.

Anadolu ve Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin sembolik yapılarından Anadolu ve Rumeli,Hisarları'nda restorasyon çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm projesinde evlerini tahliye etmek isteyen vatandaşlara silah çekildiği iddia edildi

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

İstanbul'daki son Osmanlı ahşap evi satılıyor!

İstanbul Rumeli Hisarı'nda bulunan son Osmanlı ahşap evi 17 milyon 900 bin liraya satılığa çıktı.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne?

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında hayata geçirilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu...

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Ekim 2021'de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada inşası devam eden Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıkladı.

Rumeli Hisarında kentsel dönüşüm Haberi

Rumeli Hisarında kentsel dönüşüm

İstanbul Rumelihisarı Bakanlar Kurulu kararı ile Riskli Alan ilan edildi. Bu karara göre Rumelihisarı'nda kentsel dönüşüm başlayabilir. Bakanlar Kurulu'nun raporunda kararın gerekçesi açıklanmıyor ve ekte yalnızca bir krokiye yer veriliyor. Konuyla ilgili BirGün'e konuşan Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman: ' Ocak ayında riskli alan ilan edilen Sarıyer Armutlu'da da kentsel dönüşüm Mart ayında başlamıştı. Şimdi oralar kentsel dönüşüm alanı. Aynı karar Rumelihisarı için de verilebilir. 



Bakanlıktan bütün bu Risk Alanı kararlarının gerekçeli raporlarım istedik ama henüz hiç cevap gelmedi. Rumelihisarı, Derbent, Armutlu gibi semderin ortak noktası arsa değerlerinin çok yüksek olması. Öte yandan çok daha sıkıntılı alanlar varken sıra nasıl Rumelihisarına'da geldi diye düşünüyoruz. Şu anda elimizde...