04 / 05 / 2024

rumelihisarı dua tepesi

rumelihisarı dua tepesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metronun açılmasıyla değerlenen Rumelihisarı için düğmeye bastı. Danıştay’ın iptal kararlarına rağmen Dua Tepesi olarak bilinen bölge yapılaşmaya açılıyor.

Rumelihisarı Bilgi Teknolojileri Ve Finansal Çözümler Anonim Şirketi kuruldu!

Rumelihisarı Bilgi Teknolojileri Ve Finansal Çözümler Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Topdemir tarafından kuruldu.

Rumelihisarı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1480 Ada, 14 Nolu Parsel Millet Bahçesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Rumelihisarı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 976 Ada 30 ve 31 Parseller İle 976 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beşiktaş Rumelihisarı'ndaki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı (Akat) Mahallesi 24.07.2013 Tarihli ve 28717 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak İlan Edilen Riskli Alana İlişkin İmar Planlarına Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Rumelihisarı'ndan 600 milyon liraya arsa aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Rumelihisarı Mahallesi'nde arsa satın aldı. İşte arsanın fiyatı ve büyüklüğü...

Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı (Akat) Mahallesi 24.07.2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak ilan edilen Riskli Alana ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Rumelihisarı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 976 Ada 30 ve 31 Parseller İle 976 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Rumelihisarı'na millet bahçesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rumelihisarı'nda yeni millet bahçesi inşa edecek.

Rumelihisarı Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rumelihisarı Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı yıl sonunda açılıyor!

Merakla beklenen Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın ray kaynatma töreni yapıldı.

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

rumelihisarı dua tepesi Haberi

rumelihisarı dua tepesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metronun açılmasıyla değerlenen Rumelihisarı için düğmeye bastı.


Danıştay’ın iptal kararlarına rağmen Dua Tepesi olarak bilinen bölge yapılaşmaya açılıyor


İstanbul Boğazı’na en hakim tepelerden biri olan Rumeli Hisarüstü’nde Anıtlar Yüksek Kurulu’nun “Doğal Sit Alanı” ilan ettiği ve Fatih Anıt Alanı olarak planladığı bölge AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) rant politikalarının kurbanı oluyor. İçerisinde Nafi Baba Dergahı, Şehitlik Tekkesi ve Osmanlı’nın Avrupa Yakası’ndaki ilk mezarlığının yer aldığı bölge, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinden önce otağını kurup askerleriyle dua ettiği için Dua Tepesi olarak biliniyor.


DANIŞTAY DURDURMUŞTU


Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun 1985 yılı kararı ile kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı göre işte bu alanda Fatih Anıt Alanı yapılması ve mevcut tarihi eserlerin restore edilmesi planlanıyordu.

2005 yılında, Boğaziçi İmar Müdürlüğü bölgeyle...