02 / 05 / 2024

rus petrolü

rus petrolü

Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, Türkiye'nin ülke olarak Rusya'dan indirimli petrol almasına rağmen benzin fiyatlarının sürekli artmasının doğru olmadığını söyledi.

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

Brent petrol fiyatlarını fırtına vurdu! Fiyatlar fırladı

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle herkesin fiyatlarını dakika dakika takip ettiği brent petrol fiyatlarını fırtına vurdu. Brent petrol fiyatları 120 doları aşarak yukarı yönlü yükselişe geçti.

Petrol fiyatları 7 bin lirayı aşacak iddiası! Ruslar meydan okudu

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş yüzünden Avrupa ülkelerinin Rusya'dan enerji ve petrol alımlarına kota koyacaklarını duyurması petrol fiyatlarında dalgalı bir seyrin oluşmasına neden oldu. Ruslar petrolün kota yemesi durumunda fiyatın 300 hatta 500 dolara çıkabileceğini iddia etti.

BOTAŞ’tan Gazprom açıklaması geldi; Doğalgaz iddiasına cevap verdiler

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), son günlerde sosyal medyada dolaşan ve Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom'un BOTAŞ'ı devralacağına dair iddiaları yalanladı. BOTAŞ yetkilileri, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

'Petrol fiyatları yakında artacak'

Petrol fiyatlarında korkutan tahmin. Rus petrolüne yaptırım nedeniyle Rusya'nın ihracatının düşmesi ve Çin'in talebinin artmasıyla petrol arzında sorun yaşanması ve petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

Araç sahipleri aman dikkat! Rus petrol ürünlerine tavan fiyat başladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt (fuel-oil) gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı başladı. Petrol ürünlerine tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla resmen uygulamaya girdi.

Araç sahiplerini üzecek haber: Petrol fiyatlarında 20 dolarlık artış bekleniyor! Akaryakıta yeni zamlar yolda!

AB’nin Rus petrol ürünlerine yönelik ambargosu yarın yürürlüğe girecek. Söz konusu adımın sarsıcı bir etki yaratacağını savunan uzmanlar, petrol fiyatlarında 10-20 dolar arasında bir artış olacağını öngörüyor. İşte detaylar…

Altın fiyatlarıyla ilgili çılgın senaryo! Altında Rusya rallisi mi geliyor?

Rusya, tavan fiyat uygulamasının ardından Avrupa'ya ve karara destek veren ülkelere petrol satışını yasaklamıştı. Rus petrolünde, 1 gram altına denk gelen 60 dolar tavan fiyata karşılık, altın ile ödeme yapılması senaryosu gerçek olursa altının ons fiyatının 1800 dolardan 3600 dolara yükselmesi bekl

AB anlaşmaya vardı! Tüketici ve ekonomiyi yüksek fiyatlardan koruyacak düzenleme 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Vatandaşı ve ekonomiyi yüksek doğal gaz fiyatını karşı korumak için önemli bir adım atan AB tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. AB daha önce de Rus petrolüne tavan fiyat getirmişti

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

Petrol fiyatları Çin etkisiyle dibi gördü

Petrol fiyatlarının düşmesinde Çin'deki protestoların etkili olduğu belirtilirken, OPEC'in alacağı karar ve AB'nin Rus petrolüne getireceği tavan fiyat da fiyatların şekillenmesinde etkili olacak.

Petrol için şok eden bir haber geldi! 

AB diplomatlarının Rus petrolünün tavan fiyatıyla ilgili akşam yapılması planlanan toplantısı ertelendi. Konuya yakın bir kaynak, görüşmede anlaşma beklendiğini ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine görüşmenin ertelendiğini söyledi.

Petrol fiyatlarında düşüş sürecek mi? AB'nin Rus petrolüne getireceği sınır ne olacak?

Avrupa'da Rus petrolüne getirilecek tavan fiyatın petrol fiyatları üzerinde düşüş baskısı yaratmaya devam etmesi beklenirken Rusya-Ukrayna arasındaki olası bir barışın da fiyatları olumlu etkilemesi bekleniyor.

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

Brent petrol fiyatlarında yeni hafta şoku! Brent petrol fiyatları düşüyor! 12 Eylül 2022 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları, küresel talebin zayıfladığına ilişkin spekülasyonları yükselmesiyle ve Rus ham petrolünün fiyatını sınırlama çalışmalarıyla beraber yeni haftaya düşüşle giriş yaptı. Peki petrol fiyatlarını neler bekliyor? İşte petrol piyasasındaki son durum...

rus petrolü Haberi

rus petrolü

BOTAŞ'ın eski yöneticilerinden Ali Arif Aktürk, OPEC'in petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kesinti yapmasının ardından Türkiye'de benzin ve motorine bir haftada üst üste üç kez zam yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Ertürk Ukrayna-Rusya savaşından bu yana Türkiye'nin Rus petrolünü indirimli aldığını piyasadaki bazı dağıtımcıların da indirimli petrol almasına rağmen tek tip fiyat uygulanmasının doğru olmadığını belirtti. Aktürk, benzin fiyatlarıyla ilgili rekabetçi bir ortam oluşturulması gerektiğini belirterek alım gücünün düştüğü, enflasyonun ise yükseldiği bir ortamda fiyatların mutlaka rekabetçi hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

OPEC kararı etkili oldu

Petrol fiyatlarındaki artışın normal olduğunu, savaşın yanı sıra Fransa'daki grev, Avrupa'daki gaz krizi ve son olarak OPEC'in aldığı günlük üretimi 2 milyon varil kısma kararının artışlarda etkili olduğunu anlatan Aktürk, ancak Rusya tarafından sağlanan indirimlerin...