14 / 05 / 2024

Petrol fiyatları 7 bin lirayı aşacak iddiası! Ruslar meydan okudu

Petrol fiyatları 7 bin lirayı aşacak iddiası! Ruslar meydan okudu

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş yüzünden Avrupa ülkelerinin Rusya'dan enerji ve petrol alımlarına kota koyacaklarını duyurması petrol fiyatlarında dalgalı bir seyrin oluşmasına neden oldu. Ruslar petrolün kota yemesi durumunda fiyatın 300 hatta 500 dolara çıkabileceğini iddia etti.



Rusya Ukrayna savaşının başından beri, AB'nin Rusya'dan yaptığı gaz, kömür ve petrol ithalatı 17 milyar avroya yaklaştı. Savaşın başlamasının ardından AB, Birleşik Krallık ve ABD, Rusya'ya karşı çeşitli ekonomik yaptırımlar uyguladı. ABD, Rusya'dan petrol ve doğal gaz alımını durdururken, Birleşik Krallık yıl sonuna kadar Rus petrol ve ürünleri ithalatını aşamalı olarak sonlandırma kararı aldı.

Sert ekonomik yaptırımlara rağmen AB yüksek oranda bağımlı olduğu enerji alanında Rusya'ya yaptırım kararı açıklamadı.

AB, bir yıl içinde Rus gazına bağımlılığını yaklaşık yüzde 80 azaltacak bir yol haritası hazırlarken, şu an Rusya'dan petrol, doğal gaz ve kömür ithalatı normal seyrinde devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön