17 / 07 / 2024

ab ülkeleri rusya

ab ülkeleri rusya

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş yüzünden Avrupa ülkelerinin Rusya'dan enerji ve petrol alımlarına kota koyacaklarını duyurması petrol fiyatlarında dalgalı bir seyrin oluşmasına neden oldu. Ruslar petrolün kota yemesi durumunda fiyatın 300 hatta 500 dolara çıkabileceğini iddia etti.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

AB, Rusya’nın dondurulmuş 200 milyar eurosunun kaderini tartışıyor!

Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, Rusya'nın savaş nedeniyle dondurulan 200 milyar eurodan fazla varlığı için aşamalı bir plan üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği devletleri 16 Mayıs Salı günü, kripto varlıkları düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı kurallar dizisine son onayını vererek, İngiltere ve ABD gibi ülkelere yetişmeleri için baskı uyguladı.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından dünyadan bölgeye destek yağmaya devam ediyor. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini duyurdu. Böylece depremzedeler, yurt dışında yaşayan yakınlarının yanına geçici vizeyle gidebilecek.

Araç sahipleri aman dikkat! Rus petrol ürünlerine tavan fiyat başladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt (fuel-oil) gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı başladı. Petrol ürünlerine tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla resmen uygulamaya girdi.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları bugün devreye girerken, bunun özellikle gelecek dönemde petrol fiyatları üzerinde sarsıcı etkileri olacağı belirtiliyor. Uygulanacak yaptırımlar kapsamında en çok dizelin etkilenmesi bekleniyor.

Motorin için 100 dolar fiyat uygulaması cevap bekliyor! Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rus rafineri petrol ürünlerinden biri olan motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendiriyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi...

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

ab ülkeleri rusya Haberi

ab ülkeleri rusya

Rusya Ukrayna savaşının başından beri, AB'nin Rusya'dan yaptığı gaz, kömür ve petrol ithalatı 17 milyar avroya yaklaştı. Savaşın başlamasının ardından AB, Birleşik Krallık ve ABD, Rusya'ya karşı çeşitli ekonomik yaptırımlar uyguladı. ABD, Rusya'dan petrol ve doğal gaz alımını durdururken, Birleşik Krallık yıl sonuna kadar Rus petrol ve ürünleri ithalatını aşamalı olarak sonlandırma kararı aldı.

Sert ekonomik yaptırımlara rağmen AB yüksek oranda bağımlı olduğu enerji alanında Rusya'ya yaptırım kararı açıklamadı.

AB, bir yıl içinde Rus gazına bağımlılığını yaklaşık yüzde 80 azaltacak bir yol haritası hazırlarken, şu an Rusya'dan petrol, doğal gaz ve kömür ithalatı normal seyrinde devam ediyor.

AVRUPA RUSYA'NIN EN BÜYÜK PETROL ALICISI

2021 yılında AB ülkeleri içinde Rusya'dan en fazla doğal gaz, kömür ve petrol ithalatı yapan ülke yaklaşık 40,6 milyar euroyla Almanya oldu. Almanya'nın toplam ithalatının 24 milyar avrosunu petrol, 14,1 milyar avrosunu doğal gaz ve kalanını ise kömür oluşturdu.

Almanya'yı 32,7 milyar...