17 / 07 / 2024

Petrol fiyatları 7 bin lirayı aşacak iddiası! Ruslar meydan okudu

Petrol fiyatları 7 bin lirayı aşacak iddiası! Ruslar meydan okudu

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş yüzünden Avrupa ülkelerinin Rusya'dan enerji ve petrol alımlarına kota koyacaklarını duyurması petrol fiyatlarında dalgalı bir seyrin oluşmasına neden oldu. Ruslar petrolün kota yemesi durumunda fiyatın 300 hatta 500 dolara çıkabileceğini iddia etti.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


AVRUPA RUSYA'NIN EN BÜYÜK PETROL ALICISI

2021 yılında AB ülkeleri içinde Rusya'dan en fazla doğal gaz, kömür ve petrol ithalatı yapan ülke yaklaşık 40,6 milyar euroyla Almanya oldu. Almanya'nın toplam ithalatının 24 milyar avrosunu petrol, 14,1 milyar avrosunu doğal gaz ve kalanını ise kömür oluşturdu.

Almanya'yı 32,7 milyar euro bedelle Hollanda, 18,4 milyar avroyla İtalya, 15,5 milyar avroyla Polonya ve 10,2 milyar avroyla İspanya izledi.

Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, AB geçen yıl Rusya'dan 155 milyar metreküplük doğal gaz ithal etti. Bu rakam, AB'nin toplam gaz ithalatının yüzde 45'ini oluşturdu.

Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Bruegel verilerine göre ise Rusya yüzde 8 payla dünyanın en büyük petrol ihracatçısı konumunda bulunurken, AB de en büyük Rus petrolü alıcısı olarak öne çıkıyor.

Petrol fiyatları 7 bin lirayı aşacak iddiası! Ruslar meydan okudu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön