06 / 05 / 2024

rus turistlerin tatil tercihleri

rus turistlerin tatil tercihleri

CORNELIA Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rusya hükümetinin Soçi’de olimpiyatların ardından boşalan 5 yıldızlı oteller ile Kırım’a özel vergi indirimiyle iç turizmi canlandırmayı hedeflediğini vurguladı...

Schengen sınırlaması tatilini Avrupa'da yapan 1 milyon Rus'u Türkiye'ye çekecek!

İspanya ve Yunanistan'da milyonlarca euro harcayan zengin Ruslar Türkiye yolunda. Kırım nedeniyle gündeme gelen Schengen sınırlaması tatilini Avrupa' da yapan 1 milyon Rus'u Türkiye'ye çekecek...

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı yaptığı yaptırım uyarıları nedeniyle Rus turistlerin en çok kullandığı Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldığını açıkladı.

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Dolarda esnafın belini bükecek karar! Kısıtlama getirildi, bol keseden dağıtamayacaklar

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Rus turistlerin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Ancak Ruslar, 10 bin doların üzerindeki parayı Rusya dışına çıkaramayacak.

Kiralık tatil evleri otellerin yerine geçecek!

Tatil evlerinin kontrolsüz gelişiminden korktuklarını söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili, sahil kesiminde turistlerin talep gösterdiği bölgelerde ikinci konutların hızlı şekilde geliştiğini söyledi.

Rusya'daki devalüasyon, Alanyalı inşaatçıları şaşırttı!

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şaşırttı. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti.

Aykan Group'tan Kaş'a yeni otel!

Aykan Group, İngiliz turistlerin tatil cenneti Kaş İlçesi'nin Kalkan Mahallesi'ne 13 dönüm alan üzerine bölgenin en büyük otel yatırımını yapacak.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

Almanlar Antalya turizminin yeni umudu oldu!

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Turizmcinin umudu ise Almanlar oldu.

Rusya'daki kriz Antalya turizmini etkiledi!

Rus turistlerin en gözde mekanı olan Antalya'da moraller bozuk. Rusya'yı sarsan ekonomik kriz yüzünden rezervasyonlar bir bir iptal oluyor. Rezervasyon iptalleri ilk 4 ayda yüzde 40'a ulaştı.

EXPO 2016'da Antalya stant açacak!

Alanyalı turizmciler Mehmet Dahaoğlu ve Erhan Yönet, Moskova’da Rus pazarının nabzını tuttu. Temaslarda bulunan ikili, Rus turistlerin geçiş kolaylığını sağlayacak çalışmalar olduğunu söyledi..

Rus turistlerin Türkiye'ye kimlikle girişini turizmciler destekliyor!

Rusların Türkiye'ye pasaport yerine kimlikleriyle giriş yapabilmesine imkan sağlayacak çalışma, turizm sektörü temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Rus turistin boşluğunu Ortadoğulu kapatacak!

2015'te turist sayısının 39,2 milyona, turizm gelirinin 36,5 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Ancak Rusya'daki kriz nedeniyle turizmciler 2015'e endişeli giriyor. Rus turistlerin boşluğunun Ortadoğu'dan gelecek turistlerle kapatılması planlanıyor.

rus turistlerin tatil tercihleri Haberi

rus turistlerin tatil tercihleri

CORNELIA Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rusya hükümetinin Soçi’de olimpiyatların ardından boşalan 5 yıldızlı oteller ile Kırım’a özel vergi indirimiyle iç turizmi canlandırmayı hedeflediğini, bu durumun Antalya açısından bir risk olduğunu kaydetti.



Antalya, 2014’ün ilk 3 ayında yaşadığı yüzde 20 oranındaki düşüşü Nevruz döneminde gelen 50 bin İranlı turistle sübvanse etti. İlk 5 ayda Rusya’da yaşanan olumsuzluklara rağmen Rus misafirlerde yüzde 17’nin üzerinde artış görülürken, İran, İsrail, Hollanda, Danimarka, İsveç gibi alternatif pazarlardan gelen turist sayısında da artış yaşandı.


RUSLARA KIRIM VE SOÇİ İNDİRİMİ


Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Antalya için ilk 8 aylık rakamların tatmin edici olmamakla birlikte olumlu olduğunu söyledi. Rusların hükümet politikası nedeniyle Kırım’a yönlenmesinin söz konusu olduğunu kaydeden Zafer Alkaya, olimpiyatlardan...