02 / 05 / 2024

rusların türkiyedeki konutlara ilgili arttı mı

rusların türkiyedeki konutlara ilgili arttı mı

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik ilgisini masaya yatırdı. İşte detaylar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

Rusların konut talebi zirve yaptı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, Ruslara karşı uygulanan sosyal ve ekonomik küresel ambargo neticesinde Rusların uluslararası gayrimenkul yatırımlarında ilk sırada Türkiye’yi tercih ettiklerini kaleme aldı.

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik ilgisini masaya yatırdı. İşte detaylar...

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi artacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlara göre, Şubat 2022'de ülke genelinde konut satışları, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 şeklinde oldu.  

Rusların Türkiye’de konut talebi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Rusların Türkiye’deki konutlara ilgisini yazdı. İşte o yazı...

Rus savaşı Türkiye'deki emlak sektörünü sarsacak!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Yaptırımlara uğrayan Rusya en son swift sisteminden çıkarıldı. Bu durum Rusya yurt dışı ile yaptığı ticareti kısıtlatacak. Peki Rusların Türk gayrimenkul yatırımları nasıl bir boyut alacak? İşte ayrıntılar...

Rusların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı!

Ruslar, 2021'de Türkiye'den 5 bin 400 konut aldı. Bu veri ile Rusların Türkiye’de konut satın alan yabancılar arasında 3. sırada yer aldığı belirtildi.

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi arttı!

Dolar ve Euro’nun TL karşısında değerlenmesini fırsata çeviren Rusya vatandaşları, Türkiye’den konut alımını hızlandırdı. 2019 yılından bu yana Rusya vatandaşlarının Türkiye’de satın aldıkları konutların ortalama fiyatı 340 bin Euro'ya ulaştı.  

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle kapatılan sınırların yeniden açılmasıyla birlikte Rusların Türkiye'den konut almaya yeniden başlayacağı bildirildi.

rusların türkiyedeki konutlara ilgili arttı mı Haberi

rusların türkiyedeki konutlara ilgili arttı mı

Ayda 60 milyon sayfa görüntülenme sayısıyla dikkat çeken Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanının yer aldığı veritabanındaki hareketler doğrultusunda, son zamanlarda sık sık gündeme gelen savaş sebebiyle farklı ülkelere göçen Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının ülkemizde konut alımı ve aramalarına yönelik gelişmelerini masaya yatırdı.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları 2022 yılının Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 55 artış gösterdi ve 4 bin 591 şeklinde açıklandı. Yine resmi verilere göre, Şubat 2022'de  toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 4,7 olarak belirtildi. Yine açıklanan resmi verilere göre, yabancıya konut satışları son iki senenin en yüksek rakamına ulaşırken, Rusya vatandaşları arasında Türkiye'de ev alanlar 259’dan 509’a yükseldi ve 2...