17 / 06 / 2024

rusya çin gaz anlaşması

rusya çin gaz anlaşması

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, yaptığı açıklamada, Çin Ulusal Petrol Şirketi ile Çin’e 30 yıl boyunca boru hattıyla doğalgaz nakledilmesini öngören 400 milyar dolarlık anlaşmaya imza attıklarını bildirdi.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından gaz akışının durdurulması nedeniyle Avrupa kış ayları için bir takım önlemler almıştı. Ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’nın kışı atlatabilmesi için gaz tüketimi daha fazla düşürmesi gerektiği görüldü.

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi. Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyan Rusya gazı kesme tehditi içinde. İşte detaylar..

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

''Gazı alanlar dolarda 40 TL'yi beklesin'' diyen İslam Memiş'ten keskin cevap! Dolar bu kadar olacak...

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar için ''Gazı alanlar dolarda 40 TL'yi beklesin'' dedi ve dolardaki beklentisini açıkladı. İslam Memiş'ten keskin cevap...

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de "Güvenli Kış İçin Gaz Tasarrufu" isimli oluşturulan paket detayları için basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Rusya'nın kestiği gazın yerini dolduracak formülü buldu

Rusya'nın doğal gaz ödemelerini Avrupa'dan rubleyle yapmasını istemesinin ardından başlayan krizde vanaları kapanan Avrupa, gaz tedariğini sağlama almanın yolunu buldu. Avrupa ülkeleri bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmek için rotayı Azerbaycan'a çevirdi.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra kendisine ambargo uygulayan ülkelere doğal gazı rubleyle satacağını açıklamasının ardından AB'de doğal gaz fiyatları arttı. AB'nin Rusya'ya gazın parasını ödeyebilecek miktarda ruble rezervi olmayabileceği iddia edildi. AB, rotayı ABD'ye çevirdi.

rusya çin gaz anlaşması Haberi

rusya çin gaz anlaşması

Rus Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, yaptığı açıklamada, Çin Ulusal Petrol Şirketi ile Çin’e 30 yıl boyunca boru hattıyla doğalgaz nakledilmesini öngören 400 milyar dolarlık anlaşmaya imza attıklarını bildirdi.


Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı zirvesi için Çin'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkan Şi Cinping ile ulaştırma ve altyapı konularının da aralarında bulunduğu 49 işbirliği anlaşması imzalamıştı. 


Rus haber ajanslarına açıklamada bulunan Putin’in sözcüsü Dimitriy Peskov, iki liderin görüşmesinde, Rusya ile Çin arasında on yılı aşkın süreden beri müzakere konusu olan doğalgaz anlaşmasında ilerleme kaydedildiğini söylemişti.


Anlaşmanın imzalanması, Batı’nın ekonomik yaptırımlar uyguladığı Rusya’ya ekonomik ve siyasi destek verecek olması bakımından önem taşıyor.


Rus Gazprom şirketiyle Çin Ulusal Petrol Şirketi arasında anlaşmaya varılması, Rusya’nın ihracat yollarını Avrupa dışına kaydırmasına yardımcı...