05 / 05 / 2024

rusya daça

rusya daça

Koronavirüs sebebiyle 2 aydan fazla bir süredir uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında rahat bir nefes almak isteyen Rusya vatandaşları daça olarak isimlendirilen sayfiye evleri ve arazileri satın almak ya da kiralamak için sıraya girdi.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

Rusya'da 2023 senesinde en fazla konut inşa eden firma GK Samolet oldu. Sektörde liderlik son beş yıldır GK PİK'in elindeydi. İşte haberin detayları...

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.

Rusya'da ev fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Emlak acentesi TsİAN Rusya'da ev fiyatlarının en hızlı artış gösterdiği şehirleri açıkladı. 2021 yılının ilk altı aylında ülkede fiyatların en hızlı yükseldiği şehir yüzde 39,2'lik oranla İrkutsk olarak kaydedildi.

Rusya'da kişi başına 6.6 metrekare daha büyük konut hedefi!

Rusya'da hükümet 2030'a kadar 3 kişilik ailelerin en az üçte ikisinin şimdikinden daha büyük bir konut alabilmesi ya da kiralayabilmesi için uygun şartların sağlanması için çalışma başlatacak.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Rusya’da konut fiyatlarındaki kısa süreli durgunluk yerini artışa bıraktı. Konut fiyatlarının en fazla arttığı yerlerin başında St.Petersburg yer alıyor.

Rusya'da ticari gayrimenkullerin metrekare fiyatları ne kadar?

Rusya’da yeni yılda da ticari emlak sektöründe daralma devam ediyor. Watcom Group şirketi, Rusya'daki ticari gayrimenkullerin metrekare fiyatlarını açıkladı...

Ant Yapı Rusya'da yeni bir havalimanı daha inşa edecek!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Rusya’da Sibirya Bölgesi’nin en büyük kenti Novosibirsk’te bulunan uluslararası Tolmaçevo Havaalanı’nın inşaatına başladı.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Koronavirüs Rusya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Rusya’da Kovid-19 salgının sebep olduğu krizden oldukça etkilenen emlak sektörünün toparlanması için uzun bir süre gerektiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, 2024'ten önce kriz öncesi inşaat temposunu yakalamalarının mümkün olmadığını belirtiyor.

Rusya'da 'mini ev' trendi gündemde!

Rusya'da konut sorununu hafifletmek için harekete geçildi. Ülkede "Japon usulü" 12 metrekarelik daireler inşa edilmesi konuşuluyor.

Yükselir Group Rusya'da iki saray binasını otel yapacak!

Son 3 yılda turizm sektörüne daha fazla ağırlık veren Yükselir Group, üçüncü büyük otel yatırımını yönetim kurulu üyelerinin Rusya'da yaptığı toplantı sonucunda St Petersburg ve Moskova'ya yatırım yapacak.

rusya daça Haberi

rusya daça

Rusya’nın başkenti Moskova’da Mart'tan beri koronavirüs sebebiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bugün kaldırılmasının ardından birçok kent sakini ‘daça’ adı verilen şehir dışındaki bahçeli yazlık evlerine gitti.

Reuters’ın aktardığına göre, kısıtlama sırasında böyle bir imkanları olmayanlardan daça satın almak ya da kiralamak amacıyla emlakçılara çok sayıda talep yöneltildi.

Emlakçı Tatyana Şotova, “Moskova bölgesindeki iki aylık kısıtlama sırasında değeri 3 milyon rubleye (43 bin 914 dolar) kadar çıkabilen sayfiye evleri veya arazilere talepte keskin bir artış oldu. Alıcılar hemen işlem yapıp taşınmak istiyor” şeklinde konuştu.

Prostory emlak ajansına göre, Moskova’nın 100 kilometre kuzeyindeki arazilere talepler Nisan ve Mayıs üçte bir oranında, tamamlanmış konutlar için talep de yüzde 50 arttı.

7 kat fazla arandı


Ülkenin önde gelen emlak siteleri de yazlık ev kiralama ya da satın alma aramalarında...