30 / 04 / 2024

Rusya dağlık bina restorasyonu

Rusya dağlık bina restorasyonu

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Rusya'da kişi başına 6.6 metrekare daha büyük konut hedefi!

Rusya'da hükümet 2030'a kadar 3 kişilik ailelerin en az üçte ikisinin şimdikinden daha büyük bir konut alabilmesi ya da kiralayabilmesi için uygun şartların sağlanması için çalışma başlatacak.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Rusya'da inşaat sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Rusya'da Kovid-19 salgını sebebiyle sınırların büyük ölçüde kapalı olması, özellikle konut projelerinde inşaatları durma noktasına getirdi. Sektör temsilcileri sorun çözülmediği halde, teslim sürelerinin uzayacağını ve ev fiyatlarının artacağını vurguluyor.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Rönesans Holding, Rusya'da 15 sağlık merkezi inşa edecek!

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Dmitriyev, "Rönesans Holding, Rusya’nın farklı bölgelerinde 15 sağlık merkezi inşa edecek" dedi...

Rusya'da üç bakanlık Ant Yapı'nın inşa ettiği gökdelene taşınıyor!

Rusya'da faaliyet yürüten Türk şirketlerinden Ant Yapı'nın Moscow City gökdelen iş merkezleri bölgesinde inşa ettiği IQ-Kvartal binası 3 bakanlığa ev sahipliği yapacak.

Rusya'da bina iş makinasının üzerine çöktü!

Rusya'da bir binanın yıkımı sırasında bina iş makinasının üzerine çöktü. Faciadan dönülen olayda can kaybı yaşanmadı.

Rusya'da inşaat sektörü küçülüyor!

Rosstat tarafından açıklanan verilere göre, Rusya’da yeni konut arzı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,2 düşerken, bu yılın nisan ayında yeni konut inşası da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 geriledi.

Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı satılık hastane binası arıyor!

Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, amacına ve hizmet konularına yönelik çalışmalarını sürdürebileceği TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi kurmak üzere, kiralık veya satılık bina arıyor.

Rusya dağlık bina restorasyonu Haberi

Rusya dağlık bina restorasyonu

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  Rusya’dan insani yardım çalışmaları çerçevesinde götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 yapının yenilendiği açıklandı.

Sputniknews'te yer alan habere göre; restore edilen binalar arasında özel, çok katlı konutlar ve sosyal tesisler bulunuyor. Şu anda da 15 binada yenileme çalışmaları  devam ediyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ’da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmada Rusya’nın cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca, hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel aracının yer alması bekleniyor.