02 / 05 / 2024

rusya faiz ekonomisi

rusya faiz ekonomisi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, rublede son zamanlarda yaşanan oynaklığın ve sert bir şekilde artırılan faiz oranlarının, 2015 yılı için Rusya ekonomisine ilişkin riskleri artırdığını açıkladı.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

Politika faizinde değişiklik yapmama kararı alan Rusya Merkez Bankası, faizi yüzde 7,5 seviyesinde  bıraktı. Bankanın açıklamasında artan bütçe harcamaları, kötüye giden dış ticaret ve istihdam piyasasının durumuna riskleri fazlalaştırdığı vurgulandı.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Peugeot Expert Combi Van'da yüzde 0 faiz imkanı! Üstün yakıt ekonomisi! 30 Kasım 2022 fiyat listesi...

Peugeot Expert Combi Van, yüzde 0 faiz imkanı ile alıcılarını bekliyor. Peki Peugeot Expert Combi Van kaç lira? En uygun Peugeot Expert Combi Van ne kadar? İşte 30 Kasım 2022 fiyat listesi...

Peugeot Expert Van 0 faiz fırsatıyla satışta! Üstün yakıt ekonomisi! 29 Kasım 2022 fiyat listesi...

Peugeot Expert Van, Kasım ayına özel 0 faiz fırsatıyla satışa sunuluyor. Üstün yakıt ekonomisiyle dikkat çeken Expert Van fiyatları merak ediliyor. Peki Peugeot Expert Van fiyatları bu ay ne kadar? En ucuz Peugeot Expert Van kaç TL? İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi...

Rusya Merkez Bankası’ndan flaş faiz açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasında savaş ederken Merkez Bankası’ndan faiz açıklaması geldi. Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişikliğe gidilmediği ve yüzde 7,5 seviyesinde sabit bırakıldığı duyuruldu.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını resesyona rağmen mi açıklayacak?

Küresel piyasada artan enflasyon nedeniyle ekonomileri zor bir dönemden geçen Avrupa, Rusya'ya bağlı enerjisi nedeniyle iyice krize girdi. Rus gazı ve petrolüne bağlı ekonomisi resesyon sinyalleri veren Avrupa, Merkez Bankası eliyle faiz artırmaya hazırlanıyor.

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto para piyasalarında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirileceği faiz yükselişinin yakınlaşması sebebiyle Bitcoin ve Ethereum ilk sırada olacak şekilde kripto piyasalarında düşüş eğilimi devam ediyor. 

Rusya Merkez Bankası faiz oranını artırdı!

Rusya Merkez Bankası, Aralık 2018’den bu yana ilk kez politika faiz oranını artırarak yüzde 4,5'e yükseltti.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

rusya faiz ekonomisi Haberi

rusya faiz ekonomisi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, rublede son zamanlarda yaşanan oynaklığın ve sert bir şekilde artırılan faiz oranlarının, 2015 yılı için Rusya ekonomisine ilişkin riskleri artırdığını açıkladı.


Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada,  Rusya Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 10,5’ten tek hamlede yüzde 17'ye yükselttiği hatırlatıldı. Petrol fiyatlarının aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ederken Rusya’daki resesyonunun ciddiyetini derinleştireceği ifade edilen açıklamada, "Faiz oranları artırılmadan önce petrol varil fiyatının gelecek sene ortalama 66 dolar seviyesinde olacağını hesaplamıştık.Rusya reel GSYH’sında yüzde 2,8 daralma yaşayabilir" değerlendirmesi yapıldı.


Rublenin bu haftaki performansını değerlendiren Fitch Ratings, "Rublenin değer kaybındaki enflasyonist baskılar reel gelirin erimesine neden olurken, iç tüketimin ve yerel talebe zarar verecek" ifadesini kullandı.


Açıklamada, Rusya’da politika faiz oranlarının yüksek seviyede tutulmaya devam edilmesi ya da düşük petrol...