18 / 07 / 2024

rusya ile s400 anlaşması

rusya ile s400 anlaşması

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye için S-400 opsiyonuyla ilgili yeni anlaşmanın 2020’de imzalanmasının planlandığını aktardı.

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

İndirimlerin ismi Anpa Gross'tan ayçiçek yağına çılgın kampanya

Son senelerde devamlı olarak ücreti yükselen ayçiçek yağı ücretleri Ramazan Bayramı ile beraber düşüşe geçti. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş akabinde stoklarda biten ve fahiş ücretlere satılan ayçiçek yağı geçtiğimiz sene sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

Bu iki şirketin karını duyunca ağzınız açık kalacak! Tam 100 milyar dolar!

Dünya, pandemi ve ardından gelen Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle büyük bir resesyona girerken, gelen bir haber ağızları açık bıraktı

Avrupa Merkez Bankası’ndan şaşırtan enflasyon itirafı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte başta artan enerji fiyatları nedeniyle tarihi bir enflasyon sarmalına giren Avrupa Birliği’nden konuyla alakalı ilginç bir itiraf geldi.

Akaryakıt fiyatlarında son dakika depremi! Zam mı geldi, indirim mi oldu? BP, Opet, Shell 26 Aralık 2022 fiyat listesi!

Brent petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle dalgalanmaya devam ediyor. Benzin, motorin ve LPG fiyatları araç sahipleri arasında gündem olmaya devam ediyor ve 27 Aralık'ta fiyat indirimi mi yoksa fiyat artışı mı olacağı merak ediliyor. İşte 26 Aralık 2022 fiyat listesi...

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Enerji krizi en çok onlara yaradı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Putin'in Avrupa'ya doğalgaz akışını kısıtlamasıyla insanlar oduna yöneldi.

Türk bankalarına ambargo kıskacı

ABD'den Türk İşadamlarına gelen "Rusya ile iş yapmayın" uyarısının ardından, bazı Türk bankalarının, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sistemine dahil olmasının ambargoyu delmeye destek verildiği anlamına gelebileceği ve "yaptırıma uğrama" riski doğurduğu belirtildi.

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Almanya alarm veriyor! 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketi yolda!

Alman hükümeti, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle yaşanan enerji krizi sonrası hane halkını ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı. İşte haberin detayları..

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artış! Doğalgaz kesintisi mi yaşanacak? İşte detaylar!

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artışlar devam ediyor. Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana doğalgaz ve kömür fiyatları rekor kırdı. İşte detaylar!

rusya ile s400 anlaşması Haberi

rusya ile s400 anlaşması

Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev, Rusya’nın opsiyonlu olarak ikinci S-400 sevkiyatını yapacağını şöyle aktardı: "Yeni opsiyona gelince, ikinci bir batarya sevkiyatı söz konusu. Türkiye tarafına bu konudaki teknik görevi çalışmalarımızın üçüncü aşamasında (üçüncü S-400 sevkiyatı) iletmiştik."

Miheyev, söz konusu teknik görev doğrultusunda Türkiye tarafının projeye eşlik etmesinin öngörüldüğünü, ancak bunun ne çapta olacağından bahsetmek için henüz erken olduğunu ekledi.

'Görüşmeler sürüyor'

Miheyev, “Şimdilik Türkiye tarafı ile teknik konuların çözüldüğünü söyleyebilirim, finansal bakımdan görüşmeler sürüyor” dedi.

'Türkiye ile önümüzde büyük planlar var'

Miheyev, “2020 yılının ilk yarısında anlaşma belgelerinin anlaşması imzalanması aşamasına geçmeyi umuyoruz. Ancak Türkiye ile askeri-teknik alanda olan işbirliğimizin S-400’le sınırlı olmadığını vurgulamak isterim. Önümüzde büyük planlar var” dedi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Rusya bu yıl Türkiye’ye 2.5 milyar dolar değerinde dört adet S-400...