04 / 05 / 2024

Rusya ilşkileri

Rusya ilşkileri

Ata Yatırım tarafından hazırlanan Jeopolitik Risk Raporu'na göre Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin Türk ekonomisine 2 yılda yaklaşık 10 milyar dolar getirisi olacak.

Rusya Maliye Bakanlığı kripto paraların yasaklanmasına destek vermiyor!

Rusya Maliye Bakanlığı Mali Politikalar Müdürü İvan Çebeskov, ülkede kripto paraların yasaklanmasına detek vermediklerine dikkat çekerek “Kripto paraların yasaklanması değil, regüle edilmeleri gerekiyor.” diye konuştu. 

Muhsin Danışman, Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan İsmail Suna'nın görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Muhsin Danışman'ın Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Rusya ile ilişkileri inşaat anlamında güçlendirmeliyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Rusya ile çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri inşaat anlamında, ekonomi anlamında güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Bekir Yüksekdağ ile Mürüvvet Beyza Ünalan Yeşil GYO'dan ayrıldı!

Yeşil GYO yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Bekir Yüksekdağ'ın ve yatırımcı ilişkileri yöneticisi olarak görev yapan Mürüvvet Beyza Ünalan istifa etti. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'tan Akkuyu açıklaması!

Akkuyu hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Enerji Bakanı Novak, nükleer santralin yapılmasının ilişkileri pekiştireceğini söyledi..

Yaptırımların kaldırılması Rusya ile ilişkileri canlandıracak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendiren uzmanlar, Türk inşaat firmalarına uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ilişkileri canlandıracağını belirtti.

Mithat Yenigün: Rusya'dan yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni iş alırız!

Uçak krizinin ardından gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri normalleşme sinyalleri veriyor. Ambargodan en büyük yarayı inşaat sektörünün aldığını söyleyen TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni iş alırız” dedi.

Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Mürüvvet Ünalan oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Mücahid Ahmet Alga'nın görevlerinden istifası ile yerine Mürüvvet Beyza Ünalan Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi olarak atandı.

Rusya’nın en büyük emlak yatırımcılarından ikisi Türk!

Forbes dergisinin Rusça versiyonu tarafından her yıl yapılan “Rusya’nın en büyük emlak yatırımcıları” araştırmasında Enka’nın sahipleri Şarık Tara ve Sinan Tara’nın yanı sıra Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak, ilk 30 arasında yer aldı.

Rusya'da Bodrum tanıtım ofisi açılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesini Rusya'ya ve Rusça konuşan ülkelere tanıtmak amacıyla Moskova'da açılacak "Bodrum Tanıtım Ofisi" ile ilgili imzalar atıldı. Ofis Moskova Turizm Fuarı sırasında açılacak.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.

Rusya ile transit proje değil kompakt tesis kurulacak!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Türkiye'den geçecek yeni boru hattı teklifine ilişkin "Ben bu projenin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum" dedi.

Rusya ilşkileri Haberi

Rusya ilşkileri

Finans Kuruluşu Ata Yatırım tarafından hazırlanan Jeopolitik Risk Raporu yayımlandı. Türkiye-Rusya ilişkilerinin masaya yatırıldığı rapora göre, iki ülke arasındaki gerginliğin sona ermesi Türkiye'nin ticaret ve turizm hacmine gelecek iki yılda 10 milyar doların üzerinde katkı yapacak.


Raporda, dünyanın jeopolitik olarak en riskli bölgelerden birinde bulunan Türkiye'nin 1990'daki ilk Körfez Savaşı'ndan bu yana neredeyse hiç sakin dönem geçirmediği bildirildi.


Son dönemlerde Türkiye açısından en beklenmedik jeopolitik riskin Rus uçağının düşürülmesi olduğu kaydedilen raporda, Rusya'nın Türkiye'nin Almanya'dan sonraki en büyük ticari ortağı olduğu hatırlatıldı. Raporda, Rusya'nın uçak düşürülmesi olayından sonraki tavrı nedeniyle iki ülkenin ekonomilerinin göreceği zararın ise sorunun aşılması sonrası kısa sürede yerini karşılıklı kazançlara bırakacağı vurgulandı.


Raporda şu ifadelere yer verildi: "Azalan ticaret, turizm gelirleri, bavul ticareti gelirleri göz önüne alındığında, 2015'te...