28 / 07 / 2024

rusya kırgızistan enerji

rusya kırgızistan enerji

Kırgızistan ile Rosneft AŞ. arasında Bişkek Manas Uluslararası Havaalanı'na yatırım memorandumu ve yine, Manas Uluslararası Havaalanı AŞ. ile Rosneft AŞ. arasında kesintisiz yakıt sağlanmasını öngören çerçeve sözleşmesi kabul edildi.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Cbk Taahhüt İnşaat Taşımacılık Kırtasiye Temizlik Enerji Hayvancılık San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı!

Cbk Taahhüt İnşaat Taşımacılık Kırtasiye Temizlik Enerji Hayvancılık San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Cbk Taahhüt İnşaat Taşımacılık Kırtasiye Temizlik Enerji Hayvancılık San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Türk SİHA'ları kapış kapış! Bir ülke daha aldı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan’ın ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedarik ettiğini duyurdu. İşte tüm detaylar...

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Exist Global Mimarlık İç Mimarlık İnşaat Enerji Medikal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Exist Global Mimarlık İç Mimarlık İnşaat Enerji Medikal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de Mustafa Aydoğdu tarafından kuruldu.

Köseoğlu Enerji İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köseoğlu Enerji İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Cuma Köse tarafından kuruldu.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi Barış Kalın ve Kemal Duyan ortaklığında Çekmeköy'de kuruldu.

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

Rusya'nın dün başlayan Ukrayna işgali küresel piyasalardan enerji fiyatlarına ve uluslararası yaptırımlara kadar geniş çapta ekonomik sarsıntılara sebep olabileceği düşünülüyor. Tüm uzmanlar, Türkiye ekonomisinin bu krizden tüm yönleriyle olumsuz etkilenebileceğini söylüyorlar.

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli yapıldı!

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

rusya kırgızistan enerji Haberi

rusya kırgızistan enerji


Kırgızistan'da Rus enerji şirketlerinin yatırım faaliyetlerinin geliştirilmesi için bazı projelerin ele alındığı bildirildi.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edilen Rus heyeti ile enerji alanındaki işbirliği konuların arasında özellikle ülkenin kuzeyindeki Narın Nehri üzerine hidroelektrik santralin ortak yapımı ve işletmesi ile Kambara Ata-1 adlı hidroelektrik santralinin ortak yapımı ve işletmesinini öngören projelerin görüşüldüğü belirtildi.


Rusya Federasyonu Federal Gümrük Hizmetleri Başkanı ve Kırgız-Rus Hükümetlerarası Komisyonu Eşbaşkanı Andrei Belyaninov, Rosneft Başkanı İgor Seçin, Rusgidro AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ebgeniy Dod ve İnter RAO UES AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Boris Kovalçuk'un hazır bulunduğu toplantı sonrasında imza töreni düzenlendi. Buna göre, Kırgızistan ile Rusya arasında enerji işbirliği çerçevesinde, Narın nehri üzerine hidroelektrik santralin ortak yapımı ve işletmesi ve Kambara Ata-1 hidroelektrik...