18 / 05 / 2024

rusya ortalama konut metrekareleri

rusya ortalama konut metrekareleri

Rusya’da ortalama konut büyüklüklerindeki düşüşler doğum oranlarında azalmaya sebep oldu...

Türkiye'de konut neden pahalı? 

Türkiye’de konut fiyatları bir yılda yüzde 84 değer kazanırken, ortalama konut fiyatı da 3 milyon 92 bin TL oldu. Peki Türkiye'de konut neden pahalı? 

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geliyor! Ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı aştı!

Konut fiyatları ülke genelinde artmaya devam ediyor. Son zamanlarda konut fiyatlarındaki en yüksek artışlarla dikkat çeken Kocaeli'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon 100 bin TL oldu.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında düşüş gösterdi!

Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları, mart ayında aylık bazda yüzde 0,1 kadar düştü, senelik bazda yüzde 0,3 yükseliş göstermiş oldu.

Esenyurt konut satışında zirvede: Ortalama konut fiyatı 1 milyon 949 bin 90 TL!

Endeksa verilerine göre Türkiye'de en çok konut satışı yapılan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt'ta metrekare fiyatı 17 bin 719 lira, ortalama konut fiyatı da 1 milyon 949 bin 90 lira. Peki konutta fiyatlar düşüyor mu? 

Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar olduğunu belirtti.

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Endeksa 2024 Şubat konut piyasası verileri açıklandı. Buna göre, ülke genelinde son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 63 arttı. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin 111 TL, metrekare bazında değer ise 24 bin 581 TL oldu. 

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre, ortalama konut fiyatları 2024 yılının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 artış gösterdi.

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL oldu!

Endeksa verileri ocak ayı itibarıyla Türkiye genelinde konutların yıllık bazda yüzde 73 oranında değerlendi. Bununla birlikte 2024’ün ilk ayı sonunda ülkede ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL  oldu.

Türkiye’de ortalama konut fiyatları ne kadar 2024?

Yeni bir ev almak isteyenler konut fiyatlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, Türkiye’de ortalama ev fiyatlarını paylaştı. İşte o paylaşım....

rusya ortalama konut metrekareleri Haberi

rusya ortalama konut metrekareleri

Rusya'da 2000-2019 seneleri arasında yeni konutlardaki dairelerde ortalama metrekare büyüklüğü 81 metrekareden 51,6 metrekareye düştü.

Rusya İnşaat Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, doğum oranlarında düşüşe sebep olan faktörlerden birinin, yeni konutlarda metrekare büyüklüğünün azalması ve sosyal altyapıdan yoksun “apartament”lerin inşa edilmesi olduğuna değinildi.

Türkrus'ta yer alan habere göre, güvenli ve konforlu yaşam olanağı sunan evlerin  yetersizliğinin ve oda sayısının 1-2 ile sınırlı oluşunun da doğumların azalmasında etkisinin olduğu bildirildi.

Kişi başı ortalama konut metrekare alanının 26,3 metrekare olması gerektiği bildirilen raporda, üç kişilik bir ailenin en az 79-93 metrekare büyüklüğünde konutlara ihtiyaç duyduğuna değinildi.

Rusya İnşaat Bakanlığı, 2035 yılına kadar hayta geçirilecek proje ile vatandaşların kaliteli konutlara ve konut hizmetlerine erişiminin sağlanmasının hedeflendiğini belirtildi.

Ruslar 2020'de Türkiye'den 60.8 milyon dolarlık gayrimenkul...