06 / 05 / 2024

rusya petrol şirketi

rusya petrol şirketi

Putin'in, başkanlık seçimi öncesi taahütleri karşılamakta zorluk çektiği için Rosneft'i satmayı planladığı belirtildi. Çin ve Hindistan'a satmayı değerlendiriyor.

Küresel piyasalarda yükseliş trendi devam ediyor. Son gelişmeler için hemen bakın!

ABD istihdam verisi sonrası yeni haftada hisse senetleri piyasaları ralli yapıyor. Emtia tarafında ise iki ülkeden gelen açıklamalar etkisini gösterdi. Suudi Arabistan ve Rusya petrol arz kesintilerini yıl sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı.

Aramco'nun karı yüzde 19 azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun 2023 yılının ilk çeyreğinde net karı, düşük petrol fiyatları sebebiyle 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 19 azaldı.

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ulusal petrol şirketi ADNOC ile Alman petrol şirketi Wilhelm Hoyer GmbH & Co. KG (Hoyer) 2023 süresince aylık 250 bin tonluk dizel yakıt tedariki konusunda anlaşma sağladı.

Kemerlerinizi bağlayın Akaryakıt fiyatlarında uçuşa geçiyoruz

Avrupa Birliği’nin Rusya petrolüne kısıtlama getirmesinin ardından petrol fiyatları yükselişe geçerken, artışın Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Brent ham petrolü varil başına 124 doları aşarken ABD petrolü de 118 doları gördü. 

Benzin camiası bu satın almayı konuşuyor! Dev el değiştirme gerçekleşti

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'i bünyesine kattı. Bu satışın ne kadar gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Apple için büyük deprem! Zirveyi kaptırdılar, işte yeni lider

Dünyanın en değerli şirketi konumunda yer alan Apple için büyük deprem niteliğinde bir olay meydana geldi. Şirket, zirveyi Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'ya kaptırdı.

Son dakika! Petrolün varili kritik seviyeye düştü: Rusya petrol üretimini azaltıyor!

Petrolün varilinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yaptırımlar uygulanan Rusya yaşanan lojistik sorunlar nedeniyle petrol üretiminin mart ayına göre yüzde 5 azalacağını aktardı ve petrolün varil fiyatı kritik seviyeye düştü. Petrolün varil fiyatında son dakika...

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

Aramco'dan Bitcoin madenciliği iddialarına yanıt!

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco, Bitcoin madenciliği faaliyetine başlayacağı yöndeki iddialara yanıt verdi. 

Petrol devlerinin geliri üçüncü çeyrekte azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco, yılın üçüncü çeyreğinde en çok gelir sağlayan firma oldu.

Adnan Polat'ın dolandırıldığı iddiasına ilişkin davada karar!

Galatasaray Kulübü eski başkanı ve  iş insanı Adnan Polat, petrol şirketi devrine ilişkin olarak kendisinden alınan 3,5 milyon dolar kaporanın geri verilmediği öne sürerek Sinan İdrizi hakkında şikayette bulunmuştu. Söz konusu davada mahkeme, Sinan İdrizi hakkında beraat kararı verdi.

Petrol devlerinin ilk yarıdaki zararı 80 milyar dolar!

Dünyanın en büyük 12 petrol şirketi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle bu yılın ilk yarısında toplam 80 milyar dolar zarar açıkladı.

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

Meksika'da devlete ait olan petrol şirketi Pemex'in (Petroleos Mexicanos) eski yöneticisi Emilio Lozoya hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı.

rusya petrol şirketi Haberi

rusya petrol şirketi

Rusya Devlet Başkanı Putin, iki yıldan az bir süre kalan seçimler öncesi olası başkanlık adaylığı öncesi, harcama taahhütlerini karşılamakta zorluk çekmesi ile birlikte, Rusya'nın en değerli şirketlerinden birinin bir kısmını Çin ve Hindistan'a satmayı değerlendiriyor.


11 MİLYAR KAR BEKLİYORLAR


BloombergHT'nin haberine göre konu hakkında bilgiye sahip iki kaynağa göre, Rusya, petrol devi Rosneft OJSC'nin yüzde 19.5'lik payı için alıcı arıyor ve küresel enerji talebine öncülük eden iki ülke ile ortak bir anlaşmayı tercih edecek. Moskova'daki yetkililer, ülkenin özelleştirme rekorunu kıracak olan bu satıştan en az 700 milyar ruble (11 milyar dolar) elde etmeyi bekliyor.


RUSYA'DA NE DEĞİŞİR?


Asya'nın en büyük üç ekonomisinden ikisini, Exxon Mobil Corp.'tan daha fazla petrol üreten Rosneft'te bir araya getirmek, Putin'in bütçe açıklarını kapatmaya yardımcı olabilir ve aynı zamanda...