23 / 05 / 2024

rusya rezerv kaynakları

rusya rezerv kaynakları

Taner Yıldız, "TPAO’nun sahanın satın alma bedeli olan 175 milyon doları MOL’e ödemesi sonrasında, Baytugan üretim sahasının yüzde 49 hissesinin TPAO’ya devri gerçekleşmiş olacak" dedi...

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

Ali Rıza Alaboyun: Rusya ile enerji konusunda sorun yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye ile Rusya arasında enerji bağlamında hiçbir sorun olmadığını belirterek, "Doğalgaz revizyonu ve Türk Akımı projesi"nin iki ülke arasındaki öncelikli konular olduğunu aktardı.

Türk Akımı'ndaki gecikmeden Rusya sorumlu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türk Akımı projesinde Rusya'nın gerekli koordinatları gecikmeli verdiğini söyledi.

Akkuyu'da Rusya'ya askeri bir üs verilmeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Akkuyu'da Akdeniz'e kurulacak nükleer güç santrali karşısında Rusya'ya askeri bir üs vermeyle alakalı herhangi bir görüşmesi olmamıştır, müzakere söz konusu değildir" dedi.

Rusya ile transit proje değil kompakt tesis kurulacak!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Türkiye'den geçecek yeni boru hattı teklifine ilişkin "Ben bu projenin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum" dedi.

Rusya ile yeni boru hattı projesinin gerçekleşeceğine inanıyorum!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Türkiye'den geçecek yeni boru hattı teklifine ilişkin "Ben bu projenin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum" dedi...

Taner Yıldız: Rusya'dan doğalgaz fiyatında indirim talep ettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirterek, "Bu revizyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 Ocak 2015 itibarıyla hakkı olduğunu ve bununla alakalı hazırlık yapmalarını istedik" dedi

Rusya ile gaz ticaretinde önemli noktaya gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki gaz ticaretinde önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, doğalgaz alımını 30 milyar metreküplere taşınmasının hedeflendiğini belirtti.

Taner Yıldız: Enerji kaynaklarına yönelik teşvikler 2020'ye uzadı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız' ın bugün yaptığı açıklamaya göre 2015'e kadar devreye alınacak yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik teşvikler 2020 yılına kadar uzatılacak...

Rusya Aytmatov'a verdiği evi geri aldı!

Moskova Mahkemesi, mirasçıları arasında çıkan kavga sonucunda Cengiz Aytmatov’a sağlığında verilen evin Rusya yönetimine iade edilmesine karar verdi. n Aytmatov 2008 yılında Almanya'da böbrek yetmezliği sebebiyle vefat etmişti

Tuncmatik yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor!

Yarım asır önce siyah beyaz televizyonlara regülatör üreterek Türkiye'de evlere giren Tuncmatik, aynı zamanda ilk oto sinyal flaşörünü de imal etmişti. Şimdi de yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor.

Rusya'ya gemi ve yat ihracatı yüzde 30 arttı!

Başaran Bayrak, gemi ihracatında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış beklediklerini söyledi. Bayrak ayrıca, Rusya'nın sektörde en önemli hedef pazarlardan biri olmaya devam ettiğini söyledi...

Rusya'da akıl hastanesinde yangın dehşeti!

Rusya'nın Novgorod bölgesinde bir psikiyatri hastanesinde çıkan yangında 37 kişi korkunç bir şekilde can verdi. Yangının nedeni kesin olarak belli değil fakat birkaç ihtimal üzerinde duruluyor..

rusya rezerv kaynakları Haberi

rusya rezerv kaynakları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile MOL arasındaki hisse alım anlaşmasının Rusya’nın Rekabet Kurulu tarafından onaylandığını belirterek, "TPAO’nun sahanın satın alma bedeli olan 175 milyon doları MOL’e ödemesi sonrasında, Baytugan üretim sahasının yüzde 49 hissesinin TPAO’ya devri gerçekleşmiş olacak" dedi.


Bakan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin milli petrol şirketi TPAO’nun son dönemde artan yurt içindeki çalışmalarının yurt dışında da paralel biçimde devam ettiğini söyledi.


Bu çerçevede, TPAO’nun, Rusya’da da deneyimli bir firma ile birlikte olması gerektiğini düşündüklerini ve 2011 yılında uluslararası yaygın faaliyetleri olan ve TPAO’nun da yakından tanıdığı Macaristan kaynaklı MOL firmasıyla görüşmelere başladıklarını anımsatan Yıldız, şunları kaydetti:


"İlk aşamada, MOL firmasının Volga-Ural bölgesinde bulunan, tamamı kendisine ait olup, operatörlüğünü yaptığı Baytugan üretim...