14 / 05 / 2024

rusya türk yapıları

rusya türk yapıları

Rusya' nın lider gazetelerinden Pravda ve Rus ekonomi basınının öncüsü Kommersant’ ın eki olarak Rus okuyucuyla buluşan Global Connection’ da Türk yapı sektörüne övgüler yağdı...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

Patronlara bile vize yok! Türk pasaportuna engel..

Son zamanlarda Schengen vizesi başvurularından ret yanıtı alan Türk vatandaşları durumdan rahatsız.

Rusya, Türk Lirası’na sıcak bakıyor, petrol ve doğal gaz gelirleriyle TL mi alacak?

Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonundaki ilave gelirlerle ABD doları ve avro ile alım satım yaptırımları nedeniyle yapamadığı işlemler için TL’yi devreye sokmayı düşünüyor. Banka, rezervlerde değerlendirmek için Türk Lirası, yuan ve rupi satın almaya yönelik değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Türk yapı malzemeleri dünyada ilk 10’da!

Türk yapı malzemeleri sektörü merakla beklenen rakamlara göre, dünya sıralamasında iki basamak birden yükseldi ve dokuzuncu sıraya oturdu.

rusya türk yapıları Haberi

rusya türk yapıları


Rusya'nın lider gazetelerinden Pravda ve Rus ekonomi basınının öncüsü Kommersant’ın eki olarak Rus okuyucuyla buluşan Global Connection’da Türk yapı sektörüne övgüler yağdı.

Türk müteahhitlik hizmetleri sektörünün 1972'den buyana sürdürdüğü 42 yıllık yurtdışı serüveninde Rusya’daki projelerin payı yüzde 20'ye yaklaştı.


Türkiye'nin etkisini güçlendirmek amacı ile Rusya'nın lider gazetelerinden Komsomolskaya Pravda ve Kommersant 31 Mart'ta Türkiye yapı eki yayımladı. Ek, Global Connection (GC) adını taşıyor. Türkiye’yi ve Türk yapı sektörünü anlatan ek, bu iki gazete ve internet sitesi aracılığıyla 14 milyon okuyucuya ulaştı.


GC, Moskova’da düzenlenen MOSBUILD Yapı Fuarı’ndan bir gün önce 31 Mart 2014’de Pravda ve Kommersant ile birlikte dağıtıldı. Ekin ana konusu Türk inşaat ve yapı sektörü oldu.

 

GC, Rus okurlarla 8. Kez buluştu


Türkiye algısını yurtdışında geliştirmek için yayımlanan GC, Rusya'da 8. kez...