02 / 05 / 2024

rusya Yeni boru hattı projesi ne zaman başlayacak

rusya Yeni boru hattı projesi ne zaman başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan inşa edilmesi planlanan yeni boru hattına ilişkin, "TANAP'ın böyle bir projeden zarar görmesi diye bir şey söz konusu olmaz" dedi.

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

Benzin ve mazot fiyatlarını düşürecek yeni formül! Tabelalarda artık ucuz akaryakıt fiyatları olacak!

Son dakika haberine göre Rusya, ham petrolü iskontolu olarak satış yapmaya başladı. EPDK’nın nisan ayı raporuna göre de Rusya’dan hem ham petrolde hem de motorinde ithalatın arttığı gözlemleniyor. Bu durum akaryakıt fiyatlarını düşürecek yeni bir formül bulunduğunu akıllara getirdi...

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...

20 Şubat 2022 Perşembe günü Ukrayna'yı işgal girişimi başlatan Rusya, uluslararası arenada ekonomik boykot yiyince çareyi yeni stratejiler geliştirmekte arıyor. Daha önce doğal gaz ödemelerini ruble ile alacağını açıklayan Rusya şimdi de yeni bir ekonomik planı duyurdu.

Yazın da doğal gaz faturaları yüksek gelebilir! Rusya'nın yarattığı belirsizlikten sonra dev zam

Rusya'nın "dost olmayan ülkere doğal gaz satışın" Rus rublesine geçmesi planı nedeniyle oluşan belirsizlik, Avrupa'da doğal gaz fiyatlarını yüzde 37 artırdı. Yeni zamların gelmesi durumunda yazın da doğal faz faturaları yüksek gelmiş olacak.

Ayçiçek yağı fiyatlarında sular durulmayınca Türkiye atağa geçti! Rusya'dan ayçiçek yağı gelecek! İşte fiyat listesi...

Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatları haftalardır gündemden düşmedi. Fiyatlardaki artış vatandaşın endişelenmesine sebep olurken yetkililer harekete geçti. Rusya'dan yeni ayçiçek yağ ithal edilecek. Peki bu durum yağ fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte güncel ayçiçek yağ fiyatları!

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımların Rus yatırımlarındaki rotaya yansıyacağı belirtiliyor. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Rusya'nın özellikle konut yatırımlarındaki yeni bölgelerinin İstanbul ve İzmir olacağını vurguladı. 

Rusya ve Ukrayna'daki yatırımcıların yeni adresi Türkiye'deki gayrimenkuller!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekattan sonra Avrupa ülkeleri Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Yaşanan gelişmelerin ardından Rus yatırımcılar birikimlerini Türkiye’deki gayrimenkule yatırmak için sıraya girdi. İşte ayrıntılar...

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

AB'den Rusya'ya kripto para yaptırımı geliyor!

Avrupa Birliği Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın ardından Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamak için harekete geçti.

Hollanda'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar: Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Hollanda'daki kurum ve kuruluşlar, Rusya ve Belarus'a karşı bazı yaptırımlar uygulamaya koydu. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi...

Rusya'ya yapılan yaptırımlar buğday fiyatlarına sıçradı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Rusya'ya yönelik yeni ilave ekonomik yaptırımlar açılandı. Yaşanan gelişmelerin ardından tarımsal emtia fiyatlarında hızlı yükselişler yaşanmaya başladı.

rusya Yeni boru hattı projesi ne zaman başlayacak Haberi

rusya Yeni boru hattı projesi ne zaman başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan inşa edilmesi planlanan yeni boru hattına ilişkin, "TANAP'ın böyle bir projeden zarar görmesi diye bir şey söz konusu olmaz" dedi.


Yıldız, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in Türkiye ziyareti sırasında yürütülen görüşmelere ve gündemdeki konulara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


BOTAŞ'ın, Rusya'dan Türkiye'ye yönelik inşa edilecek yeni boru hattında nasıl bir rol alacağına yönelik soruya karşılık, şirketin, Güney Akım'la alakalı yapılacak bir anlaşmanın ortaklık, mali, sermaye yapısına ne tür katkılar koyacağı üzerinde herhangi bir görüşme yapmadıklarını söyledi. Hattın güzergahında özellikle son kısımlarda değişiklik öngörüldüğünü ifade eden Yıldız, projenin, siyasi ve bölgesel gelişmelerle beraber ne tür ayrıcalıklar oluşturacağının hep beraber görüleceğini belirtti.


Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED onayının Putin'in ziyaretine denk gelmesine...