21 / 05 / 2024

rusyadaki inşaat şirketlerine el mi koyulacak

rusyadaki inşaat şirketlerine el mi koyulacak

Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından başlayan gerilim dinmek bilmiyor.Uzmanlar, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaya rağmen Rusların ülkelerinde bulunan Türk inşaat firmalarına el koyabileceğini açıkladı.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Kamu ihalelerinde Türk Lirası ile sözleşme yapan ve dövizdeki yükseliş sebebiyle sorun yaşayan inşaat şirketlerine kur artışı dikkate alınarak fiyat farkı ödemesi yapılacak.

Türk inşaat şirketlerine Rusya'daki projelere yatırım çağrısı!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türkiye'den yeni inşaat şirketlerini Rusya'daki projelere çekmeye ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. 

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Kazakistan'dan Türk inşaat şirketlerine yatırım çağrısı!

Kazakistan'da 2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin inşasının hedeflendiği bunun Türk inşaat ve sağlık sektörü şirketleri için büyük fırsatlar sunduğu bildirildi.

African Business Dergisi'nden Türk inşaat şirketlerine övgü! 

Yaklaşık 40 yıldır Afrika'daki iş dünyasına ilişkin analizler yayımlayan African Business Dergisi, Türk inşaat şirketlerinin kıtada gösterdiği performansa övgülerde bulundu...

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

Nicolas Maduro'dan Türk inşaat şirketlerine övgü!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada "Türk inşaat şirketleri Venezuela'da çok güzel inşaatlar yaptı. Havalimanına inerken Türk şirketinin yaptığı inşaatları görebilirsiniz. Ankara'dakilere benziyor." dedi.

İran'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk inşaat şirketlerini İran'a yatırım yapmaya davet etti. İran'daki inşaat projelerinde Türk müteahhitleri imzası olacak.

İnşaat sektörünün dönüşüme ihtiyacı var!

Yeni teknolojik devrimler ile birlikte inşaat sektörününde dönüşüme ihtiyacı var. WeWork aslında yaptığı işin niteliği itibariyle, inşaat sektörü açısından gayrimenkul yatırım şirketlerine (Real Estate Investment Trust-REIT)benziyor. 

İnşaat sektöründe hedef 8 milyar olmalı!

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, ‘80 milyon değil, 8 milyar için kolları sıvamak gerek’ sloganından hareketle, Türk inşaat şirketlerine dünyaya açılma çağrısında bulunuyoruz." dedi

Türk inşaat şirketlerine Ekvador'dan davet!

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından dış ticareti geliştirmeye yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Ekvador Büyükelçisi Roberto Betancourt, inşaat ve altyapı yatırımları için Türk şirketlerini davet etti.

rusyadaki inşaat şirketlerine el mi koyulacak Haberi

rusyadaki inşaat şirketlerine el mi koyulacak

Türkiye’nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Türkiye-Rusya ilişkileri ile Rusya’nın kendi topraklarındaki Türk yatırımcılara yönelik baskıları, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Rusya’daki Türk Şirketlerinin Hukuki Durumu ve Alacaklarının Tahsili” başlıklı panelde tartışıldı. Panelde Rusya’da iş yapan Türk inşaat şirketlerine el koyulma ihtimalinin olduğuna dikkat çekildi.


Yapılan baskılar için tazminat istenebilir


Panele katılan İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Çalışkan, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında 1997 tarihli iki taraflı yatırım anlaşması bulunduğuna dikkat çekti. Anlaşmaya göre; yatırımcıların yatırım yaptığı ülkede adil ve eşit muamele görmesi gerektiğini ifade eden Çalışkan, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin başka ülkelerdeki vatandaşlarına yönelik yapılan baskı ve haksız uygulamalar nedeniyle Rusya’dan tazminat talep etme hakkı vardır”...