06 / 05 / 2024

rusyadaki kriz türkiyeyi etkiler mi

rusyadaki kriz türkiyeyi etkiler mi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir" dedi.

Mehmet İşler turizmciye fiyat düşürmeyin önerisinde bulundu!

Türkiye'ye en fazla turist gönderen Rusya'da yaşanan ekonomik kriz, turizm sektörünü endişelendirdi, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı İşler,"Gelen bilgilere göre Rusya'daki bu durum bizi etkileyeceği gibi görünüyor'' dedi.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

Türkiyeyi yasa boğan depremin ardından fırsatçılara aman verilmemeye başlandı. 11 ili etkisi altına alan ve binlerce can ve mal kaybıyla sonuçlanan Kahramanmaraş depremi sonrası evlerinden olan depremzedelere faiş fiyat uygulayanalar yakın mercek altına alındı.

Kriz kapıda! Süt ve süt ürünleri üretiminde sert düşüş!

Hayvancılıkta yaşanan kriz, Süt, süt ürünleri, yumurta ve et üretiminde sert düşüşe sebep oldu. Peki bu durumdan tüketici nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Enerji ve mali kriz tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu krizi ikliminde Karadağ ve Kuzey Makedonya, İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’ndan maliyetlerin artması nedeniyle çekildi.

Tekne ve yelkenlilere talep patladı marinalarda yer kalmadı

Küresel ekonomik kriz, tüm dünyada gelir dağılımındaki uçurumu tetiklerken Türkiye'de tekne ve yelkenlilere olan talep artışı, marinalarda bağlı tekne sayısının ikiye katlanması dikkat çekti. Tekne bir yatırım aracı olurken siparişlerin teslim tarihleri 2024'e kadar uzadı.

Şekerde büyük alarm karaborsaya düştü Kriz kapıda

Türkiye’de mazottan, gübreye girdi maliyetlerinin tavan yapması nedeniyle çiftçi büyük bir darbe yerken, pancardaki düşük hasat ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nedeniyle şeker fiyatları da adeta patladı. Şekerin karaborsaya düştüğü belirtildi.

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

2008 küresel finans krizini öngören ve kriz kahini olarak anılan Prof. Dr. Nouriel Roubini, ABD ekonomisinin mevcut durumunu değerlendirerek gidişatın 2008 finansal krizden daha kötü olabileceğini söyledi.

Türkiye'nin kriz notunda son dakika gelişmesi: Yeniden rekor kırdı 'İflas demek kaos demek' uyarısı

Türkiye ekonomisi adım adım çöküyor mu? Açıklanan son dakika verisine göre kredi iflas riskini gösteren CDS puanları yeni bir rekor kırdı. Son açıklanan veriyle birlikte kredi iflas riski 900'ü aştı. Verilerin açıklanmasından sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu işin şakası yok" dedi.

Türkiye'de yeni kriz kapıda. CHP Milletvekili uyardı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Özatay'dan büyük kriz uyarısı: 20 yıl öncesinden kötü

Türkiye'de son 6 ayda zirveye çıkan enflasyon, döviz kurundaki artışlar, piyasalarda yaşanan sıkışmanelerin habercisi? Ekonomi, iktidarın iddia ettiği gibi önümüzdeki dönemde rayına mı girecek yoksa çok daha büyük krizler bizi mi bekliyor? Prof. Dr. Fatih Özatay çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çare Türkiye! Tüm dünyayı etkileyen kriz için İstanbul'da 4'lü zirve

Rusya-Ukrayna savaşı en çok gıda sektörünü vurdu. Özellikle tahıl ihracatında yaşanan sorun için Türkiye devreye girdi. İşte İstanbul'da yapılacak kritik zirve ile ilgili detaylar.

Buğdayın hasadı hızlı ilerliyor ancak fiyatı düştü! Ekonomik kriz etkisini gösterdi

Piyasalarda artan resesyon kaygısı ve Merkez Bankalarının sert para sıkılaştırma adımları sonrasında emtia fiyatlarında düşüşler gözleniyor. Buğdayın hasadı beklenenden hızlı ilerlese de kriz fiyatın düşmesine neden oldu. İşte detaylar...

rusyadaki kriz türkiyeyi etkiler mi Haberi

rusyadaki kriz türkiyeyi etkiler mi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisi konusunda, "Kimse 'kriz olacak' diye fiyat düşürmesin" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir" dedi. 


AA Editör Masası'na katılan Bakan Çelik, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Almanya'nın, Türkiye için önemli turizm pazarlarının ilk sıralarında yer aldığını söyledi.


Türkiye'ye komşu ülkelerde siyasi istikrarsızlıklar olduğuna, Rusya'da ise ekonomik kriz yaşandığına dikkati çeken Çelik, bu gelişmeler karşısında bir strateji güdülmesi gerektiğini belirtti. 


"Kriz satın almayın, ortada bir kriz yok. Daha baştan bir risk yönetimi yapmazsanız, hemen her meseleyi kriz yönetimi olarak algılarsanız bu fevkalade yanlış sonuçlar doğurur" ifadelerini kullanan Çelik, şöyle devam etti:


"Türkiye'de hemen hemen bütün...