07 / 07 / 2024

rusyanın dış borcu

rusyanın dış borcu

Rusya Merkez Bankası, ülkenin dış borcunun bu yılın ilk çeyreğinde 40.8 milyar dolar azalarak 450 milyar dolara gerilediğini belirtti.

Özel sektörün dış borcu ne kadar oldu? Kritik rakam açıklandı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mayıs sonu itibariyle 5,4 milyar dolar azalarak 163,6 milyar dolara gerilemiş durumda.

Rusya’nın dış borcu ilk çeyrekte yüzde 8.3 azaldı!

Rusya Merkez Bankası, ülkenin dış borcunun bu yılın ilk çeyreğinde 40.8 milyar dolar azalarak 450 milyar dolara gerilediğini belirtti.

İnşaat, gayrimenkul ve ulaştırmanın dış borcu 41.5 milyar dolar!

2004 yılında bankalar hariç şirketlerin dış kredi borcu 27.5 milyar dolardı. Şimdi ise bu rakam 115.8 milyar dolar. Bu rakamın yüzde 60'ı hizmetlere ait olup, hizmetler içinde de yüzde 60'ı inşaat, ulaştırma ve gayrimenkulun borcu...

Mevcut bina sakinlerinin faturalarını düşürmek mümkün!

Günümüzün en önemli gündem maddelerinden biri olan enerji tasarrufu, yapı sektörü söz konusu olduğunda daha önemli hale geliyor. Daha iyi bir dünya bırakmak hem de mevcut bina sakinlerinin faturalarını düşürmek mümkün.

Onur Öngün: Dünyaya gayrimenkul ihraç edeceğiz!

Yabancılara gayrimenkul satışının ‘döviz kazandırıcı hizmet’ kapsamına alınabileceğinin açıklanması, sektörün hedeflerini iki katına çıkardı. Öngün, 2015 yılında ‘20 bin konut, 5 milyar dolar gelir’ hedefine 10. ay itibariyle yaklaşıldığını söyledi.

Hasan Uzun: Elazığ'ın imar planını düzenliyoruz!

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, "Şehrin İmarını düzenlerken iş yerlerinin dağınık olmamasını istiyoruz. Elazığ'ın acilen bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı var. " dedi.

Ekonomik ve siyasi durum konut satışlarını düşürdü!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yabancılara konut satışlarında düşüş yaşamasının nedenini Türkiye'nin yüzünü Avrupa ülkelerinden Arap dünyasına dönmesine bağladı. Madenli, ülkenin durumunun konut satışlarını düşürdüğünü belirtti.

TAV, Milas-Bodrum Havalimanı'nın dış hatlar terminalini devraldı!

TAV Havalimanları, geçen yıl iç hatlar terminalini devraldığı Milas-Bodrum Havalimanı'nın dış hatlar terminalini de devralarak işletmeye başladı.

Dövizdeki artış konut satışlarını düşürdü!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dövizdeki yükseliş sebebiyle 100 liralık maliyetin 140 liraya yükseldiğini, bunun da konut satışlarını düşürdüğünü söyledi. İşte Karataş'ın açıklamaları...

Emlakta ev sahipleri için ‘altın dönem' başladı!

Emlakta ev sahipleri için ‘altın dönem' başladı. Özellikle İstanbul’da hızla el değiştiren daireler için emlakçılar ev sahiplerinin tavlayabilmek adına altın promosyonuna başladı. Hatta öyle ki ev alana tam altın veren bile var.

Konak'ta binaların dış cepheleri değişiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ’İkiçeşmelik Caddesi Cephe ve Kaldırım Düzenleme Projesi’ kapsamında binaların dış cephesinde bulunan klimaları ahşap kafesler içine aldı. Beğeni kazanan uygulamanın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Yıldırım'daki dayanıksız yapıların dönüşümü şart!

Yıldırım'daki son 30 yılda oluşan dayanıksız ve plansız yapıların dönüşümün şart olduğunu ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bir mahalleyi dönüştürürken, sadece mekânı değil, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla planlayacağız." dedi.

Çin'de yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi!

Çin’de konut sektörüne daha çok destek sağlayabilmek için yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi.

rusyanın dış borcu Haberi

rusyanın dış borcu

Rusya Merkez Bankası'nın açıklamasında, "Bankamızın değerlendirmelerine göre, Rusya Federasyonu’nun dış borcu, yıl başından bu yana 40.8 milyar dolar veya yüzde 8.3 oranında azalarak 1 Nisan 2020 itibariyle 450 milyar dolar oldu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, rubledeki zayıflamadan kaynaklanan negatif tekrar değerlendirmenin gösterge dinamiklerinde kilit rol oynadığı belirtildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; bu faktörün etkisi özellikle Rusya hükümetinin borçlanma senetleri ve diğer sektörlerin dış yükümlülüklerinde biriken borç miktarının azalmasında...