02 / 05 / 2024

rusyayla çıkan kriz inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

rusyayla çıkan kriz inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Rusya ile yaşananlara atıfta bulunarak uzun vadedede etkisinin olmayacağını söyledi. Nuhoğlu, iş dünyası olarak yeni Anayasa beklediklerini de belirtti.

Türk müteahhitler Rusya'dan kısa vadede iş alamayacaklarını düşünüyor!

Rusya ile ticaret dururken, gözler ülkedeki müteahhitlik hizmetlerine çevrildi. Türk müteahhitler, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle kısa vadede ülkede yeni iş alamayacaklarını düşünüyor.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Özatay'dan büyük kriz uyarısı: 20 yıl öncesinden kötü

Türkiye'de son 6 ayda zirveye çıkan enflasyon, döviz kurundaki artışlar, piyasalarda yaşanan sıkışmanelerin habercisi? Ekonomi, iktidarın iddia ettiği gibi önümüzdeki dönemde rayına mı girecek yoksa çok daha büyük krizler bizi mi bekliyor? Prof. Dr. Fatih Özatay çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

IMF Başkanı Georgieva: Kriz 28 trilyon dolara mal olabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomik ve finansal istikrar için sağlanan desteklerin bir süre daha kritik bir öneme sahip olacağını belirterek, "Fişi çok erken çekerseniz, kendi kendinize ciddi zarar verme riski alırsınız" dedi. 

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

Kriz, inşaatta çürük elmaları ayıkladı!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada “2019’un ilk 9 ayı, en şiddetli kriz aylarıydı. 1 Eylül’den itibaren bu şiddet azalmaya başladı. Piyasa, faiz indirimi kararıyla birlikte umut buldu” diye konuştu.

Ordu'daki heyelan için kriz masası kuruldu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan için kriz masası kurdu.

Savaş Yükselyalçın: İnşaat sektöründe kriz yok!

Adana'da Aklı Selim İnsanlar Derneği Başkanı Savaş Yükselyalçın, inşaat sektöründe kriz olmadığını söyledi. Yükselyalçın, müteahhitlere önemli önerilerde bulundu.

İnşaattaki kriz söylentisi yurt dışı kaynaklı!

İnşaat sektörüne dair önemli açıklamalarda bulunan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, inşaatta kriz yaşanacağına dair paylaşımların yurt dışı kaynaklı olduğunu söyledi...

Demir fiyatlarında indirim olmazsa inşaatta kriz yaşanabilir!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır inşaat sektöründe ciddi bir dar boğazın olduğunu söyledi. Nasır, “İndirim olmazsa, kriz kapıda” dedi.

KKTC'ye Su Temini projesinde sorunlar çözüldü!

TÜRKİYE’den KKTC’ye deniz altından askılı boru sistemiyle götürülen suyun işletmesi konusunda KKTC hükümetiyle çıkan kriz aşıldı ve hükümetler arası anlaşma imza aşamasına geldi.

Altan Elmas: En iyi arsalarımı kriz dönemlerinde aldım!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, piyasanın yavaşlamasını değerlerlendirerek "İnsanların beklemeye geçtiği anda iş yapmayı hep fırsat olarak gördüm.Ben şimdiye kadar en iyi projeleri, en iyi arsaları kriz dönemlerinde aldım" dedi.

İran'da ekonomik kriz sinyali!

Cumhurbaşkanı Ruhani'den kriz şartlarına göre kararlar almasını isteyen 4 bakan, piyasadaki durgunluğun ekonomik krize dönüşebileceği uyarısında bulundu. Piyasalarda son 19 ayda yüzde 42 düşüş yaşandı.

rusyayla çıkan kriz inşaat sektörünü nasıl etkileyecek Haberi

rusyayla çıkan kriz inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu ile bu haftanın en önemli gündem maddelerinden olan 64. Hükümet ve Rusya ile ilgili son gelişmeleri konuştuk.


- Önümüzde şu an önemli bir gündem var. Rusya meselesi. Medvedev ve Putin tarafından Türk işadamlarının oradaki pazarı kaybedeceği yönünde açıklama var. Son gelişmeler iş dünyası açısından ne anlam taşıyor?


Tabii talihsiz bir olay. Ekonomilerimiz o kadar birbirine entegre olmuş ki. Birbirlerini vurdukları zaman bile kimin başarılı olduğu kriterini ortaya çıkarmak çok zor. Yani bakıyorsunuz Rusya’nın en büyük bankacılık grubu burada bir bankanın sahibi. Enerjide çok ciddi müttefik olunan noktalar var. Enerji koridorlarında ortak hareket etmeniz gereken hadiseler var. Ekonomide, tekstilde, sanayide her alanda işbirliğimiz söz konusu ve bu rakamlar çok ciddi rakamlara...