07 / 05 / 2024

rutubet nasıl giderilir

rutubet nasıl giderilir

Binalarda ortaya çıkan rutubet, önlem alınmazsa kanserden, romatizmaya, alerjiden, astıma kadar bir dizi rahatsızlığa neden oluyor. Canpa şirketler grubu yönetim kurulu üyesi Murat Özcan: "Rutubete karşı mutlaka su yalıtımı yapılmalı’" dedi.

Mega projelerde oluşan iş aksamalarında zarar nasıl giderilir?

Berlin Bradenburg Havalimanı'nın yapımı yılan hikayesine döndü. Yatırım maliyeti 3 milyardan 7 milyar Euro'ya yükseldi. Peki bu tür öngörülemeyen proje maliyetleri sigortayla nasıl tazmin edilebilir?

Hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir?

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hissedarlar ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Dava nasıl ve nerede açılır?

Paydaşın ölümü halinde ortaklık nasıl giderilir?

Bir taşınmaza bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kişi de taşınmazın maliki olabiliyor. Paydaşlığın giderilmesi için, ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki, paydaşın ölmesi halinde ortaklık nasıl giderilir?

İzale-i şuyu davasında ortaklık nasıl giderilir?

İzale-i şuyu başka bir deyişle ortaklığın giderilmesi davası, ortak mallarda ortaklığın devlet eliyle ortadan kaldırılması olarak tanımlanıyor. Peki,izale-i şuyu davasında ortaklık nasıl giderilir?

Riskli yapı tahliyesi nasıl olur?

Riskli yapılar, ekonomik ömrünü tamamlamış, 20 yılı aşmış ve zemininde rutubet olan binalar olarak tanımlanıyor. Peki, riskli yapı tahliyesi nasıl olur? İşte, riskli yapı tahliyesi!

Ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılan ortaklığın giderilmesi davası nasıl alınır? Ortaklığın giderilmesi nasıl olur? Ortaklık nasıl giderilir?

İkametgah değişikliği nasıl yapılır?

Oturduğunuz evden taşındığınız takdirde bu durumu Nüfus Müdürlüğü'ne bildirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde cezai yaptırımlara uğramanız kaçınılmaz. Peki ikamet değişikliği nasıl yapılır?

Damga vergisi nasıl hesaplanır?

Aile yardımı, askerlik yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı gibi durumlardan faydalandınız. Buna karşılık damga vergisi ödediniz. Peki damga vergisi nasıl hesaplanır, neye göre kesilir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpotek nasıl kaldırılır?

Kredi kullanarak satın aldığınız konut üzerindeki ipoteği, kredi borçlarınız biter bitmez kaldırmanız şart. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte yanıtı...

Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir?

Bir arsanız var ve satmak istediğinizi farz edelim. Ne kadara satmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir, detayları...

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

rutubet nasıl giderilir Haberi

rutubet nasıl giderilir

Ev ve yapılarda insan sağlığı için ciddi risk oluşturan rutubet, önlem alınmazsa kanserden, romatizmaya, alerjiden astıma kadar bir dizi rahatsızlığı tetikliyor.


Yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, ‘’Evlerde kanser tehdidi oluşturan küf ve rutubete karşı mutlaka su yalıtım yapılmalı’’ dedi.


Nem ve suyun, yapı elemanı gözeneklerinden geçerek iç ortam yüzeyinde küflenme, siyah leke ve mantar gibi organizmaların oluşumuna neden olduğunu belirten Özcan, bu havayı solumak zorunda kalanlarda kanserden, romatizmaya, astımdan, alerjik reaksiyon ve solunum yolu enfeksiyonlarına kadar birçok hastalığa davetiye çıkarıldığını anlattı.


Sağlıklı bir yaşam için, sağlıklı binalarda yaşamanın gerekliliğine dikkat çeken Özcan, ev alırken su yalıtımının iyi yapılmış olmasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.


‘’Yalıtım ikinci kez yapılırsa, maliyet i üçe katlar’’


Bina ve konutlarda yalıtımın...