29 / 04 / 2024

rüzgar elektrik santrali

rüzgar elektrik santrali

Silivri'de Boydak Enerji tarafından kurulacak Rüzgâr Elektrik Santrali için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Karaman için acele kamulaştırma kararı!

Karaman'da tesis edilecek Akyel-1 Rüzgar Elektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak!

Güriş Holding tarafından 4 rüzgar elektrik santrali hizmete alınacak. 4 santralle yılda ortalama 459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Çeşme’de rüzgar enerji santrali kuruluyor!

İzmir Çeşme’de sit alanı içerisinde kurulmak istenen rüzgar enerji santrali için mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ve alınan “ÇED gerekli değildir” raporunu iptal etmesine rağmen, santral kurulumu için bölgedeki ağaçlar söküldü. Bu duruma bölge halkı ve ekolojistler tepki gösterdi.

BERGRES Rüzgar Santrali 22 akıllı türbin üretecek!

ABD'li General Electric (GE), Dost Enerji'nin İzmir Bergama yakınlarındaki kurulu gücü 70 megavat olacak BERGRES Rüzgar Santrali için 22 akıllı türbin tedarik edecek.

Çeşme Ovacık Rüzgar Enerji Santrali'nin halk toplantısı 3 Mart'ta!

Çeşme Enerji A.Ş. tarafından İzmir Çeşme'de Ovacık Rüzgar Enerji Santrali projesinin işletilmesi için 3 Mart günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek. Toplantı Ovacık Köy Kahvesi'nde gerçekleşecek.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

rüzgar elektrik santrali Haberi

rüzgar elektrik santrali

45 megawaat büyüklüğünde olacak olan Silivri'deki Rüzgar Elektrik Santrali Boydak Enerji tarafından kurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı santralin izinlerini onaylandı. Şirket aynı bölgeye 18 adet rüzgâr ünitesi daha kurmak istiyor. Boydak Enerji, İstanbul'da Ömerli ve Çanta'da rüzgâr enerjisiyle elektrik...