02 / 05 / 2024

Rüzgar enerhji yatırımı

Rüzgar enerhji yatırımı

Fransız EDF ve Alman Enercon Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütmeyi planlıyor. Enercon Yönetim Kurulu Başkanı Hans - Dieter Kettwig, “ Türkiye’de jeneratör üretimine girebiliriz ” dedi.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Piyasalarda Mehmet Şimşek rüzgarı! Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs dolar tahminini güncelledi!

Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, seçimin ardından Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Banka Dolar/TL kurunun 12 ay sonra 28 liraya yükseleceği tahmininde bulundu.

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Ahmet Ağaoğlu: Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçim bildirgesi yayımlamadıklarını belirterek, "HES projesini aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bir rüzgar enerji projesi mevcut. Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var" dedi.

70 milyar dolarlık enerji yatırımı geliyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin güneş ve rüzgar enerjisine gelecek 10 yılda 70 milyar dolar yatırım yapacağını belirtti

LM Wind Power'dan Bergama OSB'ye 40 milyon euroluk yatırım!

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Blades Turkey, 40 milyon Euro'luk yatırım için Bergama'yı seçti.

Turcas İran'da yatırım imkanlarıyla ilgileniyor!

TURCAS Petrol Üst Yöneticisi Batu Aksoy, ambargonun kaldırılmasının ardından İran’daki iş olanaklarını yakından izlediklerini belirterek, “Turcas, İran’da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgilen

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık yatırım!

Dünyanın en güzel tatil adalarından Maldivler'de Türk rüzgarı esiyor. Bölgedeki Türk yatırımı 200 milyon doları bulurken, Türk turist sayısı da giderek katlanıyor.

Ağaoğlu Gemlik Körfezi'nde RES yatırımı yapacak!

Ağaoğlu Enerji Grubu bünyesinde rüzgar enerji santralleri (RES) yatırımları yapmak amacıyla kurulan Bakır Enerji Elektrik üretim AŞ, Kürekdağı RES projesi kapsamında Gemlik Körfezi’nde yatırım yapacak

Afyonkarahisar Dinar Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artırımı Toplantısı 6 Haziran'da!

Afyonkarahisar Dinar'da Olgu Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Dinar Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artırımı projesi için düzenlenecek ÇED toplantısı 6 Haziran'da gerçekleşecek.

Türkiye rüzgar enerjisi yatırımında ilk 10'a girdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği 'nden ( TÜREB ), 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında Türkiye'nin, Avrupa'da beşinci, dünyada onuncu sırada yer aldığı bildirildi.

Tekirdağ'da rüzgar santrali yatırımı yapılıyor!

General Electric (GE), rüzgar enerjisi yatırımcısı Türkerler Holding ile Tekirdağ’daki Barbaros Rüzgar Enerjisi Santrali’nde kurulumu yapılmak üzere 4 adet GE 3.2-103 rüzgar türbininin tedariğine ilişkin anlaşma imzaladı.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Rüzgar enerhji yatırımı Haberi

Rüzgar enerhji yatırımı

Türkiye’de rüzgar enerji alanındaki yatırımlarıyla öne çıkan Fransız EDF ile Alman Enercon, yatırımlarını daha da büyütmeyi planlıyor. Fransız EDF mevcut santrallerde kapasite artırımına gitmeyi planlarken, Alman Enercon, Türkiye’ rüzgar santralleri için jeneratör üretimi de yapmayı hedefliyor. Ankara’da bir dizi temaslarda bulunun her iki şirketin üst düzey yöneticileri özellikle lisanslar konusundaki hassasiyetlerini dile getirdiler. 



Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Fransız EDF Energies Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Louis Mathias ile Alman Enercon şirketi Başkanı Hans-Dieter Kettwig, Enerji Bakanlığı, EPDK ve Meclis Enerji Komisyonu’nu ziyaret etti. Polat Enerji ile Türkiye’de rüzgar enerjisi yatırımları yapan Fransız EDF Energies’in Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Louis Mathias, Meclis Sanayi ve Enerji Komisyonundaki temasları sırasında yatırım kabiliyeti olmayan firmalara verilen lisansların projeye ve yatırıma dönüşmediğine dikkat çekerek, öncelikle...