03 / 05 / 2024

rüzgar enerjisi yatırımı

rüzgar enerjisi yatırımı

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Piyasalarda Mehmet Şimşek rüzgarı! Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs dolar tahminini güncelledi!

Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, seçimin ardından Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Banka Dolar/TL kurunun 12 ay sonra 28 liraya yükseleceği tahmininde bulundu.

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi kuruldu!

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi bugün Bahçeliveler'de 1 milyon TL sermaye bedeli Recep Gülenç tarafından kuruldu. 

Ahmet Ağaoğlu: Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçim bildirgesi yayımlamadıklarını belirterek, "HES projesini aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bir rüzgar enerji projesi mevcut. Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var" dedi.

70 milyar dolarlık enerji yatırımı geliyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin güneş ve rüzgar enerjisine gelecek 10 yılda 70 milyar dolar yatırım yapacağını belirtti

GES'te 1 milyar doları aşacak yatırım için ilk adım!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Konya-Karapınar'a yapılacak güneş enerjisi yatırımına ilişkin, "Bu yatırım bugün itibarıyla 1 milyar doların üzerinde, fabrika ayağını da düşününce en az 300 milyon dolar daha eklenecek.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne 3 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Rusya’nın Mersin’de 20 milyar dolar yatırımla gerçekleştireceği Akkuyu’da bugüne kadar 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Dört reaktörün kurulması ile planlanan santralden, 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi bekleniyor.

LM Wind Power'dan Bergama OSB'ye 40 milyon euroluk yatırım!

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Blades Turkey, 40 milyon Euro'luk yatırım için Bergama'yı seçti.

Turcas İran'da yatırım imkanlarıyla ilgileniyor!

TURCAS Petrol Üst Yöneticisi Batu Aksoy, ambargonun kaldırılmasının ardından İran’daki iş olanaklarını yakından izlediklerini belirterek, “Turcas, İran’da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgilen

Emin Şirketler Grubu enerji yatırımı yapacak!

İmece usulü bir sistem ile insanları mal sahibi yapan Emin Üstün, bugüne kadar 80 bin kişinin ev ve otomobil hayallerini gerçekleştirdi. Geçen yıl enerji sektörüne de giren Üstün, ortaklık yoluyla 1’er MW’lık, 40 güneş enerjisi yatırımı yapacak.

Kosifler Group’tan 100 milyon TL’lik yatırım hamlesi!

Türkiye’nin köklü kurumsal aile şirketlerinden olan Kosifler Group, 70. yılında aralarında gayrimenkul ve güneş enerjisi sektörlerinin olduğu çeşitli alanlara 100 milyon TL’lik yatırım yapacağını açıkladı.

rüzgar enerjisi yatırımı Haberi

rüzgar enerjisi yatırımı

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Söz konusu yatırımlara sağlanan teşvikler sebebiyle İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çeken Tekirdağ’ın ilçelerinde bu alana yönelmek isteyen fabrikaların sayısı da artış gösterdi. Söz konusu bu yatırımların üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Ayrıcalık sağlanıyor mu?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarına KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti gibi mevcut desteklerin kapsamını genişleterek, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten lisanssız faaliyetler kapsamındaki yatırımların dördüncü bölge desteklerinden yararlanmasının önünü açtıklarını açıklamıştı. Güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımcılarına KDV istisnası ve gümrük vergisine ilave olarak yüzde 30 oranında vergi indirimi, 6 yıl boyunca sigorta...