02 / 05 / 2024

rüzgar gülü olan yerlerin imar planı

rüzgar gülü olan yerlerin imar planı

Rüzgar santralinin ana yapı elemanı rüzgar türbinleri oluyor. Bu alanların yer aldığı arazilerin bazı özellik ve koşullara uygun olması gerekiyor. İşte rüzgar gülü olan yerlerde imar durumu...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Dolarda rüzgar tersine döndü! Dolar bugün ne kadar oldu? 30 Eylül Cumartesi Dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın başından itibaren sınırlı yükselişe devam ederken bugün rüzgar terisne döndü. Dolar/TL kuru hafta sonunun ilk gününde düşüşe geçti. Dolar bugün ne kadar oldu? 30 Eylül 2023 dolar/TL kuru.

Altında rüzgar tersine döndü! Fiyatlar bir anda fırladı! Hemen bakın! 15 Eylül Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak konusu. Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altında rüzgar tersine döndü, fiyatlar bir anda yükseldi. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 15 Eylül Cuma altın fiyatları kaç lira? Güncel canlı altın fiyatları.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar çabuk baksın! 8 Eylül 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın fiyatlarında rüzgar bugün tersine dönerken, güncel gram, çeyrek, yarım altın fiyatları araştırılıyor. Haftanın son işlem günü altın fiyatları ne kadar? Bugün altın fiyatları kaç lira? 8 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür, daha güçlü afetlerin kapıda olduğunu aktararak, deprem dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte Görür'ün o açıklamaları... 

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın! 1 Mart 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde yükselişe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın! 1 Mart 2023 canlı altın fiyatları

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Ocak 2023 güncel demir fiyat listesi

İnşaat sektörünü sevindirecek indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Bu hafta inşaat sektöründe indirim rüzgarı görüldü. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi. Peki güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Ocak 2023 güncel demir fiyat listesi.

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...

Altın fiyatları yeni yılın ilk gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023 altın fiyatları...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Sürpriz! 1 gram bile altını olan çabuk baksın! 9 Eylül 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarında bugün rüzgar tersine döndü. Yatırımcıları uzun zamandır beklediği gün geldi ve bugün altın fiyatları tekrar yükselmeye başladı. Peki bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın tam altın ne kadar? İşte 9 Eylül 2022 altın fiyatları...

Swissotel Residences Çeşme'de konutlar güçlü yatırım imkanı sunuyor!

Dünyanın öncü otel grubu Accor çatısı altındaki premium segment Swissotel markası ve Ege bölgesinin güçlü yatırımcıları Miray İnşaat, Dilek Holding, ZA Madencilik konsorsiyumu ile inşa edilecek olan proje Swissôtel Residences Çeşme, dikkatleri üstüne çekmeye devam ediyor. 

rüzgar gülü olan yerlerin imar planı Haberi

rüzgar gülü olan yerlerin imar planı

Rüzgar gülü olan yerlerde imar durumu!

Rüzgar enerji santrallerinde; güneş enerjisinin karaları, denizleri ve atmosferi her yerde aynı derecede ısıtmamasından dolayı oluşan sıcaklık ve basınç farkları rüzgarı yaratıyor.


Rüzgar santralinin ana yapı elemanı rüzgar türbinleri oluyor. Bu alanların yer aldığı arazilerin bazı özellik ve koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, rüzgar gülü olan yerlerde imar durumu nasıldır?


Rüzgar gülü yapılacak yerlerin, yerleşim yerinden en az 250- 300 metre uzakta olması gerekiyor. Buna göre, rüzgar enerjisi santrali bulunan alanlarda bu sınır içerisinde yapılaşmaya izin verilmiyor.


Ancak, bu husus santralin kurulduğu bölgenin imar planına göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle arazinin bulunduğu belediyeye gidilerek, imar durumu sorgulaması yapılması gerekiyor.


Ayrıca ülke enerji üretimine getireceği katkı ve kamu yararı doğrultusunda sit alanlarında koruma kurulunca uygun görülmesi halinde rüzgar enerji...