14 / 05 / 2024

Şaban Ağa Camisinin restorasyonu tamamlandı mı

Şaban Ağa Camisinin restorasyonu tamamlandı mı

Yatağan Stratonikeia antik kenti içinde bulunan tarihi Şaban Ağa Camisi'nin aslına uygun olarak restore edilmediğini öne sürdü ve "Bu cami güya restore edilmiş, ama insan keşke edilmeseydi demekten kendini alamıyor" dedi

Form Akustik Montaj Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Form Akustik Montaj Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Sutlangazi'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Şaban Haliloğlu tarafından açıldı. 

Öz Erzurumlular İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi açıldı!

Öz Erzurumlular İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi 3 milyon TL sermaye bedeli ile Şaban    Poyraz tarafından açıldı.

Kiralık ve satılık konut fiyatları tavan yaptı!

Haber1 köşe yazarı Şaban Çağıran bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte Şaban Çağıran'ın 'Konut sektöründe neler oluyor?' başlıklı yazısı...

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisinin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te yapılan caminin ismi Barbaros Hayrettin Paşa Camii olacağını açıkladı...

Ata Yeddiemin Otomotiv ve İnşaat Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Seramik Şubesi açıldı!

Ata Yeddiemin Otomotiv ve İnşaat Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Seramik Şubesi bugün Ataşehir'de 1 milyon sermaye bedeli ile Şaban Türk tarafından açıldı.

Doğasa İnşaat Malzemeleri Metal Tekstil Otomotiv Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğasa İnşaat Malzemeleri Metal Tekstil Otomotiv Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şaban Doğan tarafından kuruldu. 

Avrupa'nın ilk çevre dostu Cambridge Camisi İngiltere'de açıldı!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilen Avrupa'nın ilk çevre dostu camisinin İngiltere'de açılışı yapıldı.

İnşaat sektöründe sorunlar aşılabilir!

KOMÜT Başkanı Şaban Topal fuar ve inşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Topal, 'İstişare ederek bütün zorlukları aşabiliriz' ifadelerini kullandı.

Makedonya'nın en büyük camisi 2020'de açılacak!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen Makedonya'nın en büyük camisinin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor..

Boğaziçi Tuzla Turizm Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Akaryakıt ve Market İşletmeciliği San. ve Tic. A. Ş kuruldu!

Boğaziçi Tuzla Turizm Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Akaryakıt ve Market İşletmeciliği San. ve Tic. A. Ş Banu Hephür, Menderes Alperen ve Şaban Kıraç tarafından 300 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Gazze'nin imarına destek çağrısı!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla Gazzeliler için tüm çabanın sarfedileceğini açıkladı. Gazze'de imarın hızlandırılması için maddi destek çağrısı yapıldı.

Şaban Ağa Camisinin restorasyonu tamamlandı mı Haberi

Şaban Ağa Camisinin restorasyonu tamamlandı mı


Yatağan Stratonikeia antik kenti içinde bulunan tarihi Şaban Ağa Camisi'nin aslına uygun olarak restore edilmediğini öne sürdü ve "Bu cami güya restore edilmiş, ama insan keşke edilmeseydi demekten kendini alamıyor" dedi. Tarihe saygı gösterilmesi gerektiğini kaydeden Özden, Stratonikeia'da Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlere gösterilen titizliğin İslam dönemine gösterilmediğini söyledi. Özden, "Cami ve hamam kötü vaziyette. Stratonikeia'da Roma dönemi ile birlikte Cumhuriyet dönemi alışveriş yerleri yaşatılmalı. Cami, hamam ve mezarlık aslına uygun restore edilmeli" ifadelerini kullandı. Özden, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, Şaban Ağa Camii'nin restore sonrası çekilmiş fotoğraflarını da paylaştı.


Kazı başkanından yanıt

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Özden'in paylaşımına yaptığı yorumda, şunları söyledi: "Biz kentin yapısı gereği her dönemden yapının konservasyon ve restorasyonunu yapıyoruz....