29 / 04 / 2024

sabancı ailesi projleleri

sabancı ailesi projleleri

Dilek ve Demet Sabancı'nın ardından Sevil Sabancı da kurduğu SS Otelcilik şirketiyle turizm sektörüne girdi. Sevil Sabancı'nın İstanbul'da 34 milyon liralık bir otel hayata geçirmesi bekleniyor.

Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı 'Atlı Köşk hissesini satıyor' iddiasına yanıt!

Sabancı Ailesi’nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar'ın 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardığı haberleri gündeme düşerken Atlı Köşk vekillerinden açıklama geldi.

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu! İşte 2023'ün en zenginleri...

Türkiye'nin en zengin 100 kişisi ve ailesi belli oldu. ‘En Zengin 100 Araştırması’nın sonuçlarına göre Koç ailesi ve Sabancı aileleri ilk sıralarda yer aldı.

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu!

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan "En Zengin 100 Araştırması"nın sonuçları belli oldu. Bu yıl listenin ilk üçünde Koç Ailesi, Şevket Sabancı ve Ailesi ile Erol Sabancı ve Ailesi yer aldı.

Sabancı Ailesi'nden Atlı Köşk davası açıklaması!

Merhum İhsan Sabancı’nın gayrimeşru kızı Sevilay Sabancı Çınar’ın pay istediği Atlı Köşk davasında sona gelindiği iddia edilmişti. Sabancı Ailesi'nin avukatı Burcu Sırataş, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sabancı Ailesi'nin Atlı Köşk davasında sona gelindi!

Merhum İhsan Sabancı’nın gayrimeşru kızı Sevilay Sabancı Çınar’ın da pay istediği davasında sona gelindi. Değeri tam 600 milyon dolar yalı için son sözü mahkeme söyleyecek.

Sabancı ailesi Malta vatandaşı oldu mu?

2019 yılının bombası elbette Suzan Sabancı ve ailesinin Malta vatandaşı olduğu iddiasıydı. Sabancı ailesi bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Yani evet ya da hayır diye bir açıklama gelmedi...

Sabancı Ailesi'nden garip daire satışı!

Hacı, Hakan ve Kerim Sabancı New York’taki evlerini Britanya Virjin Adaları’ndaki ‘offshore’ bir şirkete 3 milyon 425 bin dolara sattı. Hayat Re. Limited Şirketi'nin ise görünen ve kayıtlı hiçbir faaliyeti bulunmuyor.

Gayrimenkul, En Zengin 100 Listesi'nde önemli bir parametre!

Türkiye'nin en zengin üç ailesi Koç, Şahenk ve Şevket Sabancı Ailesi olarak sıralandı. Listeye bu yıl dolar kurunun TL karşısında son bir yılda yaşadığı yüzde 30'luk yükseliş damga vurdu.

Boğaz'ın en değerli yalıları!

Yalı kültürü Osmanlı'ya, Mısırlılardan geliyor. Yatırımı artırmak için başlayan bu yaşam tarzı sonrası, boğazda 366 yalı yapılıyor. Bunlardan 18 tanesi Sabancı Ailesi'nin... Koç ve Yalçın Ailesi'nin ise 3'er adet yalıya sahip olduğu söyleniyor.

2004 yılında Sabancı Ailesi'nin Boğaz'da 13 yalısı var!

2004 yılında Sabancı Ailesi'nin Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında sahibi olduğu yalı sayısı 13'e ulaşmış. Piyasa eksperlerine göre bu yalıların toplam değeri 200 trilyonun üzerindeymiş.

2000 yılında Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi tamamen yenilenmiş!

2000 Sultan Abdülmecit tarafından yaptırıldıktan sonra yazlık saray olarak kullanılan Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nin tarihi binası, Sabancı Ailesi'nin yardımı ile orjinaline sadık kalınarak tamamen yenilenmiş.

1998 yılında ''Atlı Köşk'' Sakıp Sabancı Müzesi olacakmış!

1998 yılında Emirgan'daki tarihi ''Atlı Köşk'', içindeki antika eşyalarla birlikte Sabancı Üniversitesi'ne müze olarak tahsis edilecekmiş. Atlı Köşk'ten ayrılacak olan Sabancılar Ailesi, Beylerbeyi'ndeki yalıda oturacaklarmış.

Hüseyin Sözlü Sabancı ailesini Adana'ya yatırıma davet etti!

MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü göreve başladı. Sözlü, "Başta Sabancı ailesi olmak üzere Adanamızın sanayicilerini tekrar Adana'ya yatırım yapmaya davet ediyorum." diye konuştu...

sabancı ailesi projleleri Haberi

sabancı ailesi projleleri


SABANCI'NIN 4 OTELİNİ HİLTON İŞLETİYOR 

Sabancı Grubu, turizm sektörüne 1960'lı yıllarda Adana Erciyes Oteli ile adım attı. 1988'de Ankara Hiltonsa Oteli'nin açılışıyla kurucu ortaklık şeklinde hızlanan turizm faaliyetleri, 1990'da Hilton Parksa ve Mersin Hiltonsa otelleriyle daha da gelişti ve 2001 başında açılışı yapılan Adana Hiltonsa ile bugünkü düzeyine ulaştı. 2012 sonu itibarıyla Hiltonsa oteller zincirinin yatak kapasitesi, 630'u Ankara Hiltonsa, 616'sı Adana Hiltonsa, 372'si Mersin Hiltonsa ve 213'ü Hilton Parksa'ya ait olmak üzere 1831 'e ulaştı. Topluluğun sahip olduğu oteller Hilton Grubu tarafından işletiliyor. 

Sabancı Grubu'nda aile mensubu yeni jenerasyon otelciliği çok sevdi. Grup bünyesinde Hilton tarafından işletilen 1831 yataklık portföyün yanında son yıllarda otel satıp alıp yapımına başlayan Dilek Sabancı ile Demet Sabancı'ya bir yeni isim daha ekleniyor. Salkıp Sabancı'nın...