21 / 05 / 2024

Sabuncubeli Tünelini kalyon inşaat mı satın aldı

Sabuncubeli Tünelini kalyon inşaat mı satın aldı

Koçoglu Şirketler Grubu'nun iflas etmesi sebebiyle inşaatı duran Sabuncubeli Tüneli'nde, 8 ay sonra çalışmalara tekrar başlandığı bildirildi. Tünelin 2017 yılının ilk üç ayında tamamlanması bekleniyor.

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Kalyon Holding ve International Holding Company stratejik iş birliğine imza attı!

Global ölçekli yatırımlarıyla Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasındaki başrol oyuncuları arasında yer alan Kalyon Holding, dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden International Holding Company’nin (IHC) iştiraki International Energy Holding (IEH) ile enerjide stratejik iş birliğini başlattı.

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Türkiye Mali'de metrobüs hattı inşa edecek!

Türk şirketi Kalyon AŞ. Mali'nin başkenti Bamako'da metrobüs hattı inşa edecek. Metrobüs hatındaki yolculuk süresinin 35 dakika sürmesi planlanıyor.

İzmir’in en uzun tüneli için yeni ihale!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun tünelini tamamlamak için harekete geçti.

Kalyon'a 7 kıtadan yatırım daveti!

2020 yılı için gayrimenkul, enerji ve altyapı alanlarında yeni yatırım hamlelerini duyuran Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, "Türkiye'deki dev yatırımlarımızı sürdürürken, diğer yandan da Kalyon Holding'i dünya şirketi haline getirmek için çalışıyoruz. " dedi...

Los Angeles Tüneli 18 Aralık’ta açılıyor!

Boring Company’i kuran Elon Musk, uzun zamandır beklenen Los Angeles tünelini 18 Aralık’ta açacağı açıkladı. 

Özbekistan'ın otoban projesi Cengiz-Kalyon-Kolin'e emanet!

Özbekistan'daki ilk ücretli otoban projesini Türk şirketleri konsorsiyumu Cengiz-Kalyon-Kolin yapacak. Proje ile Taşkent-Semerkant arasındaki mesafe 2 saate düşecek.

Sabuncubeli Tünelleri ve Bağlantı Yolları açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım Sabuncubeli Tünelleri ve Bağlantı Yolları'nın açılışını gerçekleştirdi. 

Sabuncubeli Tünelleri bugün açılıyor!

Yıllardır vatandaşların dört gözle beklediği, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde 'korkunç tüneller' olarak bahsettiği Sabuncubeli Tünelleri Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılıyor.

Sabuncubeli Tünelleri yarın açılıyor!

Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir'deki 35 projesinden birisi olan Sabuncubeli Tünelleri yarın Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılıyor...

Sabuncubeli Tünelini kalyon inşaat mı satın aldı Haberi

Sabuncubeli Tünelini kalyon inşaat mı satın aldı

Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan ancak Koçoglu Şirketler Grubu'nun 4 Kasım 2014 tarihinde iflas etmesi sebebiyle inşaatı duran Sabuncubeli Tüneli'nde, 8 ay sonra çalışmalara tekrar başlandığı bildirildi. İflas eden şirketin işçilere olan borcunun da devlet tarafından ödendiği belirtildi. Ayrıca şirketin 35 milyon dolarlık dış finansman kredisi de Karayolları Genel Müdürlügü'ne kaldı. Sabuncubeli Tüneli inşaatı, Kalyon İnşaat tarafından sürdürülecek. Yarım kalan tünelin tamamlanması için yaklaşık 150 milyon lira daha harcanacak. İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek proje kapsamında 4 bin 80 ve 4 bin 74 metrelik iki tünel açılacak, toplam 6,5 kilometre bağlantı yolu yapılacak. Tünelin, 2017 yılının ilk üç ayı içinde tamamlanması öngörülüyor. 


AKP Manisa İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Selçuk...