Kalyon'a 7 kıtadan yatırım daveti!
2020 yılı için gayrimenkul, enerji ve altyapı alanlarında yeni yatırım hamlelerini duyuran Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, "Türkiye'deki dev yatırımlarımızı sürdürürken, diğer yandan da Kalyon Holding'i dünya şirketi haline getirmek için çalışıyoruz. " dedi...
Türkiye'nin dev projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı ile dikkatleri üzerine çeken Kalyon Holding, 2020'yi 'Küresel Marka Yılı' olarak belirledi.
Takvim Gazetesi’nden Faruk Erdem’in haberine göre, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Haluk Kalyoncu ve Mehmet Kalyoncu tarafından verilen bilgilere göre; grup altyapı, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yeni bir yatırım daha yapacağını duyurdu.
150 milyon dolarlık ithalata son
Kalyon Holding'in 2020 hedefleri arasında enerji de yer alıyor. Enerji işleri ile ilgilenen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu, "Dünyada yenilenebilir enerjide en geniş portföye sahip gruplardan biri olmayı hedefliyoruz. Ankara'daki yerli güneş enerjisi fotovoltaik panel üretim fabrikasını Haziran'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açmayı planlıyoruz" diye konuştu. Konya-Karapınar'da 18 kilometrekarelik bir alanda kuracakları güneş enerjisi santralinin de 2020'de yatırımına başlayacaklarını söyleyen Kalyoncu, "Tamamlandığında 1 milyondan fazla hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak. 1000 MW'lık Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi santrali kurulacak. Yıllık 2 milyar 600 bin kilowatt/saat enerji üretecek. Ülke ekonomisini, yıllık 150 milyon dolarlık bir enerji ithalatından korumuş olacağız" diye konuştu.
Mehmet Kalyoncu, "Bir yanda Türkiye'deki dev yatırımlarımızı sürdürürken, diğer yandan da Kalyon Holding'i dünya şirketi haline getirmek için çalışıyoruz. Türkiye'de bitirdiğimiz önemli projeler dünyada ciddi anlamda önümüzü açıyor. Devlet başkanı, başbakan ve bakan seviyesinde görüşme davetleri alıyoruz, bu da bizim için gurur verici. Geniş bir coğrafyada yeni havalimanı projeleri üzerinde çalışıyoruz. Peru, Katar, Arnavutluk, Hollanda gibi ülkelerde teklif ve ihale süreçlerimiz oldu ve olmaya da devam ediyor" dedi. Küresel vizyon çerçevesinde ilk adım olarak Bükreş'te bir ofis açtıklarını anlatan Kalyoncu, buradan Balkanlar, Doğu Avrupa ve kıta Avrupası'ndaki işleri yöneteceklerini kaydetti. TANAP'ın Romanya ayağıyla ilgili ihaleye Tosyalı Holding ile birlikte teklif verdiklerini söyleyen Mehmet Kalyoncu, "Bu ihale Transgaz'ın ihalesi. Boruyu Tosyalı, işçiliği biz fiyatladık" diye konuştu. İstanbul metrobüs hattı projesinde de imzası olan Kalyon Holding'in şimdi Balkan coğrafyasında da metrobüs projeleri üzerinde çalıştığı bilgisini veren Mehmet Kalyoncu, "Romanya, Sırbistan, Arnavutluk ve şimdi de Üsküp'te bir metrobüs projesi üstünde çalışıyoruz" diye konuştu.
Metroda dünya rekoru
Havalimanı metrosuna dair açıklamalar yapan Mehmet Kalyoncu, "Metro, AYGM tarafından yapılıyor. Günlük ilerlemede 65 metre ile dünya rekoru kırdı. 2020'nin son çeyreğinde Kağıthane'den havalimanına giden kısım açılacak. 2021'de de Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı'na giden bölüm hizmette olacak" ifadelerinde bulundu.
Konuta devam
Kalyon Holding'in yeni yatırımları arasında markalı konut sektörü de yer aldı. Entegre bir yaklaşım ile gayrimenkul sektörüne giriş kararının oluşturulduğunu söyleyen Mehmet Kalyoncu, "Evin yolunu, arıtma tesisini yapıyor, enerjisini üretiyoruz. Hastanesini ve okulunu yapıyoruz. Bu değer zincirinin gayrimenkul sektörüyle tamamlandığını düşünüyoruz. Konut geliştiriciliğine devam edeceğiz." dedi.
Üniversite sosyal sorumluluk
Kalyoncu, Gaziantep'teki Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ilgili, "Şu an 8 bin öğrencimize ev sahipliği yapıyor. Burayı sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Ekonomik bir üniversite. Kreş parası diyeceğimiz bir fiyata gençlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Bursluluk oranımız yüzde 40." şeklinde bilgiler aktardı.