17 / 05 / 2024

Sadıklar Apartmanı şişli

Sadıklar Apartmanı şişli

Ünlü mimar Emin Necip Uzman’ın 1945-47 arasında tasarladığı Sadıklar Apartmanı’nı satın alan inşaat firması, tescilli binayı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Afet Yasası kapsamında yıkmayı planlıyor...

İBB’den Şişli’ye zemin altı otoparkı ve futbol sahası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Şişli ilçesine yapılan Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası'nın temel atma töreni düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un tüm ilçelerine eşit derecede hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

Şişli'deki çürük bina sanatsal değeri nedeniyle yıkılmıyor!

Çeşitli ülkelerde apartmanları gezip şehir mimarisini inceleyen Ekaterina Galkina, Şişli'de Hamit Görele eserlerini ağırlayan apartmanı inceledi.

Şişli'de 21 milyon TL'ye icradan satılık apartman!

İstanbul 13. Satış Memurluğu, İstanbul İl, Şişli İlçe, 1038 Ada, 49 Parsel, Şişli Mahallesi 291 metrekare alan sahip apartmanı 20 milyon 957 bin 900 TL'ye icradan satıyor...

Şişli'deki riskli 4 bina tahliye edildi!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı 21 kişiye mezar olurken Şişli'de büyük bir faciadan dönüldü. Şişli'de kolonlarında çatlak oluşması nedeniyle 4 bina tahliye edildi.

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

Şişli'de yıkım tehlikesiyle evi boşaltılan vatandaşlar yardım bekliyor!

Şişli’de dün gece oturdukları apartmanın kolonu çatlayan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldılar. Kanser hastası eşiyle komşusunda kaldığını dile getiren Asuman Şenol, “Eşim ağır kanser hastası, yardım bekliyoruz” dedi.

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediyesi yetkilileri, 1 Mart tarihinde yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtti.

Loca Şişli'de 550 bin liraya! Yeni proje!

Loca Şişli projesi İstanbul Şişli merkezde inşa ediliyor. Fiyatların 550 bin liradan başladığı Loca Şişli'de lansmana özel fiyat ve ödeme kolaylıkları sunuluyor.

Wish More Hotel Şişli'de iki yeni otel açacak!

Mardinli Özkök Ailesi, Şişli'deki Sadıklar Pasajı'nı satın alarak beşyıldızlı lüks bir otelin inşaatına başlarken, Harbiye'de de bir başka beş yıldızlı otel projesi üzerinde çalışıyor.

İBB'den Şişli'de 7.2 milyon TL'ye satılık apartman!

İBB Emlak Müdürlüğü Şişli'de 10 katlı bir apartmanı satışa çıkardı. Apartmanın muhammen bedeli ise 7 milyon 200 bin TL. 

İBB'den Şişli'de 7.2 milyon TL'ye satılık apartman!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli'deki apartmanını ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale 27 Aralık'ta gerçekleşecek..

Sadıklar Apartmanı şişli Haberi

Sadıklar Apartmanı şişli



Şişli'de Cumhuriyet mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı, Afet Yasası kapsamında yıkılmak isteniyor. Kiracılar ise direnişte.


Ünlü mimar Emin Necip Uzman’ın 1945-47 arasında tasarladığı Sadıklar Apartmanı’nı satın alan inşaat firması, tescilli binayı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Afet Yasası kapsamında yıkmayı planlıyor. Şişli Halaskârgazi Caddesi’nde Cumhuriyet dönemi konut mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı’nı geçen sene satın alan Özkök Şişli Proje İnşaat firması, kiracıların su ve doğalgazını keserek binayı 60 gün içinde tahliye etmelerini talep etti. 


Mimarlar binayı sahiplendi


Kiracıların çoğu binayı terk etti. Teğet Mimarlık ekibiyse binanın yıkılmasını engellemek için ofislerinden çıkmıyor. Teğet Mimarlık’ın ortaklarından Mimar Ertuğ Uçar, apartmanın 2012’deki başvuruları sayesinde ‘korunması gerekli kültür varlığı’ olarak tescillendiğini anlatarak “Kolayca güçlendirilebilecek bu değerli binanın yıkılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz ve korunması için ofisimizi terk etmeyerek...