30 / 04 / 2024

Sadrazam Bayram Paşa Türbesi

Sadrazam Bayram Paşa Türbesi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Fatih'teki Sadrazam Bayram Paşa Külliyesi içindeki Sadrazam Bayram Paşa Türbesi, törenle açıldı...

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

Sokullu Mehmet Paşa Camii yeniden açıldı!

Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1578 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camii restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Paşa Döner Anadolu yakasında yeni şubeler açacak!

Dönersan AŞ Paşa Döner'in Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şenocak, "Önümüzdeki yıllarda İstanbul’da da Anadolu’da da büyümeye devam edeceğiz." dedi

Hatay Dörtyol'da Hasan Paşa Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 32 derslikli Hasan Paşa Ortaokulu'nun temeli törenle atıldı. Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, konuşmasında ilçedeki eğitim yatırımlarına durmadan devam edileceğini söyledi.

1996 yılında Sadrazam Said Paşa Konağı kültür merkezi olarak kullanılacakmış!

1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği, Teşvikiye semtindeki tarihi Sadrazam Said Paşa Konağı'nda, ''İHKİB Kültür Merkezi'' adında bir kültür merkezi kuracaklarmış.

1991 yılında Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş!

1991 yılında Anadoluhisarı'ndaki tarihi Sadrazam Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalı ve Divanhanesi yok olmak üzereymiş. Karlofça Antlaşması'nın da imzalandığı tarihi yapı, yetkili kişilerin ilgisini bekliyormuş.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Erzurum Kuyucu Murat Paşa Camii her gün gül suyu ile yıkanıyor!

Erzurum'da 1573 yılında Sadrazam Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan ve minaresi ayrı olan Murat Paşa Camisi, burada Hızır Aleyhisselam'ın bir vakit namazkılacağına inanıldığı için her gün gül suyuyla temizleniyor.

1946 yılında Rüstem Paşa Medresesi depo olarak kullanılıyormuş!

Sadrazam Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan ve inşası 1550-51 yıllarında tamamlanan medrese 1946 yılında depo olarak kullanılıyormuş. Harap halde olan medrese 200 bin liraya restore edilecek, genel kütüphane yapılacakmış .

Rüstem Paşa Camisi ramazanda büyük ilgi görüyor!

Sakarya Sapanca'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı olan Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazan nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Tarihi Sakarya Rüstem Paşa Camisi ramazanda yoğun ilgi görüyor!

Sakarya'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan ve bugüne kadar birçok tadilata uğrayan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazanda yoğun ilgi görüyor

İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta!

Padişah 3. Selim döneminde sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde minaresinin yıkılması halinde ustasının boynunun vurulacağı rivayet edilen İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta...

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü yandı!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

Sadrazam Bayram Paşa Türbesi Haberi

Sadrazam Bayram Paşa Türbesi

 Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Piyale Çitil'in ev sahipliğindeki törene, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Bayrampaşa Kızılay Şube Müdürü Ali Murat Duman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in eşi Şule Demir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 

     Abdülkadir Aksu, yaptığı konuşmada, külliyelerin camilerle birlikte İslam'ın ilk dönemlerinden itibaren, Müslümanlar'ın hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Bayrampaşa Külliyesi içindeki Sadrazam Bayram Paşa Türbesi'nin de önemli bir kültür mirası olduğunu ifade eden Aksu, ''Cennet köşesi aziz vatanımızın her karesinde yer alan geçmişimize ait tarihi mekanların onarılmasını çok önemsiyorum. Hepimiz, birliğimizin ve kardeşliğimizin sosyal mekanları olan külliyelerin onarılmasına destek olmalıyız....