02 / 05 / 2024

Safranbolu Evleri miras listesi

Safranbolu Evleri miras listesi

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Miras reddinde satışa çocuklar da katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper,"Babam 2012 yılında vefat etti. 2 kardeşiz, ben borçlarımdan dolayı reddi miras yaptım. Babamın üzerine 2 ev var. Kızkardeşim bu evleri satmak istiyor, ben de onay veriyorum. Ben öldükten sonra çocuklarım, bu evlerde hak iddia edebilir mi?" sorusunu yanıtladı.

Evlat edinilen çocuğun miras hakkı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Ablamla eniştem ağabeyimin çocuğunu evlat edindiler. Ancak bunu mahkeme kararı ile yapmadılar. Çocuğu doğduğunda kendileri doğurmuş gibi nüfuslarına geçirdiler. Şimdi ablam da eniştem de vefat etti. Geriye bir evleri kaldı. Bu ev şimdi kime miras kaldı?' sorusunu yanıtladı.

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Safranbolu evleri mimarisiyle örnek oluyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 18, 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarında inşa edilen evler, yeni yapılan binalar için de örnek oluyor.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Engelsiz Yaşam Evleri geliyor!

SERÇEV ailelerini kaybeden engellilere miras olarak kalan menkul değerler, ailelerinin çocukları için biriktirdiği fon ve devlet desteğini kapsayan sandık ile engelliler için "Yaşam Evleri" kurulmasını öngören bir projeye başlıyor. 

TOKİ Safranbolu Evleri'nin kurası çekildi!

TOKİ tarafından Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki emekliler için inşa edilen 396 konutun kura çekimi gerçekleşti.

Ordu Mesudiye'de Safranbolu Evleri örnek oldu!

Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce Mahallesi'ndeki binalar evler Safranbolu evleri örnek alınarak boyandı. Bin 600 nüfuslu Yeşilce Mahallesi, turistlerin ilgi odağı oldu.

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Safranbolu'daki UNESCO listesindeki tarihi konak yandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

Karabük Safranbolu TOKİ Evleri kura sonucu!

Karabük Safranbolu TOKİ Evleri kura sonucu henüz açıklanmadı. Bugün saat 13.00'de kura yöntemiyle satışa çıkarılan projede 240 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

Safranbolu TOKİ Karabük Evleri kura çekimi!

Safranbolu TOKİ Karabük Evleri kura çekimi bugün saat 13.00'de yapılacak. Emekliler için satışa çıkarılan projede 11 bin 244 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Safranbolu Evleri miras listesi Haberi

Safranbolu Evleri miras listesi

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor. Ödüllü fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar eşliğinde gerçekleştirilecek bu fotoğraf gezisi, mimariden çok daha fazlasını sunan müze-kentin benzersiz kültürel mirasını keşfedeceğiniz bir haftasonu kaçamağı…


Safranbolu; Beypazarı, Taraklı ve Odunpazarı gibi klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihî kentlerimizden biri. Özgün mimariye sahip evleri ile ünlü olan Safranbolu, sahip olduğu zengin kültürel mirası korumadaki başarısı sayesinde 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi.


Kültürel ve ekonomik açıdan parladığı Osmanlı döneminde, İstanbul-Sinop kervanyolu üzerinde önemli bir konaklama merkezi olan Safranbolu, geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan kültürel mirasını, çevresel dokusu içinde koruyabilmiş kentlerimizden biri. Kente haklı bir ün kazandıran evleri, 18. ve 19. yüzyıl hayatını,...