23 / 07 / 2024

Safranbolu müzeleri 2015

Safranbolu müzeleri 2015

Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ilçedeki müzeleri, geçen yıl 92 bin 482 kişi ziyaret etti..

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Mehmet Tevfik Göksu'dan Kemerburgaz Kent Ormanı açıklaması!

İBB’nin, yapımına 2015'te başladığı Kemerburgaz Kent Ormanı yarın hizmete açılacak. Mevcut İBB yönetiminin ‘İmara değil halka açıyoruz’ ilanına ise İBB AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu sert tepki göstererek, "Basit bir algı operasyonu yapılıyor" dedi.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

İş GYO yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporunu yayınladı...

Akiş GYO, davada istinaf başvurusuna cevap verecek!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasının reddine dair Mahkeme kararına karşı davacı tarafça istinaf yoluna gidildi.Şirket istinaf başvurusuna cevap verecek...

Bilkent Şehir Hastanesi gelecek ay açılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapımına 2015 yılında başlanan ve gelecek ay sonundan itibaren aşamalı olarak hizmete girecek Bilkent Şehir Hastanesi'nde detaylı incelemelerde bulundu...

Akmerkez GYO genel kurul kararının iptali davasında son durum!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılı Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davanın son durumu ile ilgili açıklama yaptı...

Akiş GYO davası 22 Ekim'e bırakıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılına ait olağan genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli açılan davası 22 Ekim 2018 tarihine bırakıldı...

Florya’daki 81 dönümlük arazi ihalesi iptal!

İstanbul Bakırköy’de 1978’den beri faaliyet gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsisli ‘Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi’nin bulunduğu 81 dönümlük arazinin mülkiyeti 2015'te TOKİ'ye geçmişti. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Safranbolu müzeleri 2015 Haberi

Safranbolu müzeleri 2015

 Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki müzeler, 2014'te 92 bin 482 ziyaretçiyi ağırladı.


Osmanlı eserlerinin sergilendiği 18. yüzyılın başlarında yapılan 3 katlı, 10 odadan oluşan Kaymakamlar Müze Evi ile 1904-1906 yıllarında "kale" diye adlandırılan tepeye 3 katlı inşa edilen, uzun yıllar hükümet konağı olarak hizmet verdikten sonra müzeye çevrilen Kent Tarihi Müzesi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarına ait madeni para, fotoğraflar ve çeşitli belgelerin sergilendiği, Osmanlı kültürünün orijinal eşya ve cansız mankenlerle yansıtıldığı müzeler, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.


Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzelerin özellikle son dönemlerde büyük ilgi gördüğünü söyledi.


İlçeyi "açık hava müzesi"ne benzeten Bulacak, "Geçen yıl Kent Tarihi Müzesi ve...