18 / 05 / 2024

safranbolu osmanlı konakları

safranbolu osmanlı konakları

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başında yapılmış 17 konak restore edildi. İlçede 2 bin konak bulunuyor ve bunlardan 800'ü koruma altında...

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümünde üst geçit!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Safranbolu'yu 10 ayda 258 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde bulunan ve en az konaklar kadar ilgi gören Mencilis Mağarası, Kristal teras ve Hıdırlık seyir terasını, 10 ayda yaklaşık 258 bin kişi ziyaret etti.

Taraklı Konakları turistlerin ilgi odağı oldu!

Osmanlı dönemine ait nostaljik evleri ve bozulmayan tarihi dokusuyla öne çıkan, "2013 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu" seçilen Taraklı'nın meşhur konakları, tatilde turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı

Safranbolu'ya 7 ayda 200 bin turist geldi!

Tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde, yılın 7 ayında 200 bin turist konakladı. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, Safranbolu'ya 61 ülkeden turistin geldiğini söyledi.

2006 yılında Osmanlı mimarisi Alemdar'a geliyor!

2006 yılında Alemdar'da Doğa İnşaat'ın Doğa Ata Konakları projesi geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtıyormuş. Alemdar'da 40 dönümlük bir arazide gerçekleştirilen projedeki villalar 350 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

Osmanlı Konakları'nda icradan 4.3 milyon TL'ye villa!

Üsküdar Osmanlı Konakları'nda bulunan 297 metrekare yüzölçümüne sahip tripleks villa, İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından açık artırma usulüyle satılıyor.

Safranbolu, Arap ülkelerinde tanıtılacak!

Tarihi konaklarıyla ünlü ve yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedeflenen Safranbolu'ya diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerinde tanıtımlar artırılacak.

Üsküdar Osmanlı Konakları'nda 4 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul Üsküdar Osmanlı Konakları'nda yer alan toplam 380 metrekare yüzölçümüne sahip olan villa İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 10 Haziran 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arasında ihaleye çıkarılıyor.

Beşkonaklar aslına uygun olarak restore edilecek!

Anadolu'nun tarih mirasına sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı mimarisinin Malatya'daki örneklerinden Beşkonaklar için harekete geçti. Bakanlık, Beşkonaklar'ı, tarihi dokuyu koruyarak aslına uygun olarak restore edecek.

Üsküdar Osmanlı Konakları'nda 4 milyon TL'ye tripleks villa!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan 380 metrekare yüzölçümüne sahip tripleks villa İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından 4 Mart 2015 günü saat 11:20 ile 11:30 arası ihale ediliyor.

Safranbolu'ya gelen turist sayısında artış yaşandı!

Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, yılın ilk yarısında konaklayan turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 artışla 127 bin 780 olarak gerçekleşti.

safranbolu osmanlı konakları Haberi

safranbolu osmanlı konakları

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminden kalan han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanında, genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel konakları korumaya yönelik restorasyon çalışmaları kapsamında 17 konağın yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi. 


İlçede 2 bin konak bulunduğunu ve bunlardan 800'ünün koruma altında olduğunu anlatan Aksoy, "Bu konakların yüzde 60'ı daha önce restore edilmişti. Yüzlerce yıllık bir süreçte oluşan Türk kent kültürünün günümüzde yaşamaya devam eden en önemli yapı taşlarından olan bu eserlerimizi geleceğe aktarmak, bizim en önemli görevimiz. Bu bilinçle çalışıyoruz. 17 konağımızın daha restorasyonu tamamlandı. Son rötuşları yapılıyor" dedi. 


Koruma amaçlı restorasyonların devam ettiğini vurgulayan Aksoy, "Projesi hazırlanan 6 tarihi konak daha restore edilecek. Ödenek konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Tamamlandığında...