02 / 05 / 2024

safranbolu tarihi mekan restorasyonları

safranbolu tarihi mekan restorasyonları

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki konak, cami, çeşme, han ve hamam gibi yaklaşık 1300 tarihi eser daha restore edilecek. Karabük Valisi Küçük: Restorasyonlar için gerekli ödeneğin büyük bir kısmı hazır.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

Safranbolu'da 23 tarihi dükkan restore edilecek!

Karabük Safranbolu'da "Asmaaltı Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında, 23 tarihi dükkan restore edilecek.

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

Safranbolu Kirkille TOKİ son sözleşme tarihi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille projesindeki konutlar için sözleşme imzalama işlemleri bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille son başvuru tarihi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille'de yer alan 162 konut için başvurular bugün sona eriyor.

Karabük Safranbolu Akçasu TOKİ son başvuru günü!

Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında TOKİ tarafından inşa ettirilen 192 konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu 2017 kura çekimi!

192 adet konutun kuralı olarak satışa sunulacağı TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu projesinde kura için geri sayım başladı. İşte, TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu 2017 kura çekimi tarihi..

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Safranbolu Eski Camii ibadete açılacak!

Safranbolu'da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında tarihi Eski Cami'nin kapalı olduğunu görünce tepki gösterdi. Caminin ibadete açılacağını söyledi.

Safranbolu'daki UNESCO listesindeki tarihi konak yandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

safranbolu tarihi mekan restorasyonları Haberi

safranbolu tarihi mekan restorasyonları


3 bin yıllık tarihini günümüze kadar başarıyla koruyarak taşımayı başaran Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki konak, cami, çeşme, han ve hamam gibi yaklaşık 1300 tarihi eser daha restore edilecek.

Herhangi mimari plana dayanmaksızın 18-20. yüzyıl arasında inşa edilmiş yaklaşık 2 bin geleneksel konağın ve içlerinde han, hamam, çeşme ve cami gibi bin 250 tescilli yapının bulunduğu Safranbolu'da, çeşitli bölgelerdeki 1300 tarihi eser daha restore edilecek.

Daha önce devlet ve vatandaş işbirliğiyle yüzde 40'lık bölümünün restore edildiği eserlerin, tarihi bölgeyle yeni yapılaşmanın olduğu bölgeler arasındaki doku farkının ortadan kaldırılması için cephe giydirmelerinin de yapılacağı belirtildi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, atalarından kendilerine başarıyla korunarak teslim edilen tarihi eserleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarma gibi bir görevleri olduğunu söyledi.

Bu bağlamda devlet vatandaş iş birliğinde tescilli eserlerin...