16 / 05 / 2024

Safranbolu tarihi

Safranbolu tarihi

Tarihi evleriyle meşhur Safranbolu’da restore çalışmaları kapsamında önemli yapılar yeniden ayağa kaldırılıyor. Çok sayıda tarihi yapının restore edildiği ilçede şimdide tarihi çeşmeler yeniden hayat buluyor.

Safranbolu 19 yıldır Dünya Miras Şehirleri Listesi'nde!

Evleriyle ünlü Safranbolu, 19 yıldır Dünya Miras Şehirleri Listesi' nde. Karabük'ün Safranbolu ilçesi UNESCO tarafından 7 Aralık 1994 tarihinde Dünya Miras Şehirleri Listesi' ne alındı...

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

Safranbolu'da 23 tarihi dükkan restore edilecek!

Karabük Safranbolu'da "Asmaaltı Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında, 23 tarihi dükkan restore edilecek.

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Safranbolu Kirkille TOKİ son sözleşme tarihi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille projesindeki konutlar için sözleşme imzalama işlemleri bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille son başvuru tarihi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille'de yer alan 162 konut için başvurular bugün sona eriyor.

Karabük Safranbolu Akçasu TOKİ son başvuru günü!

Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında TOKİ tarafından inşa ettirilen 192 konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu 2017 kura çekimi!

192 adet konutun kuralı olarak satışa sunulacağı TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu projesinde kura için geri sayım başladı. İşte, TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu 2017 kura çekimi tarihi..

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Safranbolu Eski Camii ibadete açılacak!

Safranbolu'da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında tarihi Eski Cami'nin kapalı olduğunu görünce tepki gösterdi. Caminin ibadete açılacağını söyledi.

Safranbolu'daki UNESCO listesindeki tarihi konak yandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

Safranbolu'daki 75 tarihi konak restore edilecek!

UNESCO tarafından dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen, 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi 75 konağın yanı sıra 47 çeşmenin onarımına başlanacak.

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi yeniden açıldı!

Safranbolu Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Kentin Müzesi Tarihin Sesi” isimli projenin en önemli faaliyetleri arasında bulunan Safranbolu Kent Tarihi Müzesi’nin açılışı geniş bir katılımcı kitlesi eşliğinde yapıldı.

Safranbolu tarihi Haberi

Safranbolu tarihi

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Osmanlı döneminden kalan çeşmelerin restorasyonunun sürdüğünü anlatan Aksoy, "23 çeşmenin restorasyonu tamamlandı. Bununla birlikte 48 çeşmenin restorasyonu için proje çalışmalarımız süratle devam etmekte. İnşallah kısa sürede bunlara başlayacağız" diye konuştu.


Uzman kadroyla restorasyonu yapılabilecek her evi, konağı ve çeşmeyi teker teker incelediklerini, projeler ürettiklerini belirten Aksoy, şunları söyledi: "En büyük dileğimiz, bizlere emanet edilen bu güzel varlıkları gelecek nesillere taşıyabilmek. Bu nedenle çalışmalarımıza ara vermeden büyük bir şevkle devam ediyoruz."


Tarih Çınar Sinemasının restorasyonuna da devam edildiğini ifade eden Başkan Aksoy, “Eski Çınar Sineması olan Tarihi Muallimler Binasının restorasyon çalışmalarını sene sonuna kadar tamamlayıp tarihi sahneyi geri getirmek istiyoruz ve burayı sinema müzesi olarak açmayı hedefliyoruz” dedi.


 TOKİ...