17 / 05 / 2024

Safranbolu unesco Safranbolu

Safranbolu unesco Safranbolu

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bahçe duvarları, aynı listede yer alan kentlerdeki tarihi eserlerin resimleriyle süsleniyor..

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Safranbolu evleri mimarisiyle örnek oluyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 18, 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarında inşa edilen evler, yeni yapılan binalar için de örnek oluyor.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Safranbolu'daki UNESCO listesindeki tarihi konak yandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

TOKİ Karabük Safranbolu 579 konut ihalesi bugün!

TOKİ Karabük İli Safranbolu İlçesi 579 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

Safranbolu Büyük Göztepe Tümülüsü'nün kazında sona yaklaşıldı!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Büyük Göztepe Tümülüsü'nde 5 yıldır devam eden kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. 2012'den itibaren aralıklarla yapılan kazılar, bir ay içinde tamamlanacak.

TOKİ Karabük Safranbolu'ya 579 adet konut yaptıracak!

TOKİ Karabük ili, Safranbolu ilçesi 579 adet konut ve 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 14 Haziran 2016 gününde yapılacak.

Safranbolu'daki 75 tarihi konak restore edilecek!

UNESCO tarafından dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen, 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi 75 konağın yanı sıra 47 çeşmenin onarımına başlanacak.

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi yeniden açıldı!

Safranbolu Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Kentin Müzesi Tarihin Sesi” isimli projenin en önemli faaliyetleri arasında bulunan Safranbolu Kent Tarihi Müzesi’nin açılışı geniş bir katılımcı kitlesi eşliğinde yapıldı.

TTOK Safranbolu'daki tesislerini kiraya verecek!

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TTOK), tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan "Turi̇ng Safranbolu Tesi̇sleri̇"nin kira ve işletilmesinin ihale edileceğini duyurdu.

Safranbolu'da yollar yenileniyor!

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, granit yol çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.Aksoy, Aslanlar mevkisinde belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar nedeniyle çevreye verdikleri rahatsızlıktan dolayı özür diledi.

Safranbolu unesco Safranbolu Haberi

Safranbolu unesco Safranbolu

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde bahçe duvarları, aynı listede yer alan kentlerdeki tarihi eserlerin resimleriyle süsleniyor.


Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde bulunan ve göze hoş görünmeyen duvarlara listede bulunan kentlerdeki tarihi yapıların resimlerini çizdiklerini söyledi.


Amaçlarının hem kötü görünümü ortadan kaldırmak hem de ilçeye gelen turistlerde farkındalık yaratmak olduğunu anlatan Aksoy, "UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyoruz. Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu (OWHC) içindeyiz. Bu uluslararası kurumlarda yönetici konumunda yer alıyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyadaki diğer miras şehirlerinde ilçemizin tanıtımını yapıyoruz. Biz de o şehirlerdeki tarihi alanları ilçemizde yansıtmak istedik. Farklı bir proje oldu" diye...